van der Horst

Belgium Racing behaalt twee op twee in Porsche Endurance Trophy Benelux op Magny Cours

Belgium Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 992 GT3 Cup
180 minuten racen, dat was de opdracht voor de teams van de Porsche Endurance Trophy Benelux tijdens de tweede afspraak van het seizoen op de Franse omloop van Magny Cours. De diverse Porsche vormden opnieuw bijna de helft van het deelnemersveld en de Duitse GT’s stonden ook weer allemaal aan de finish van wat een harde en onvoorspelbare race werd. Uiteindelijk ging de zege naar het duo van Belgium Racing, Michael Cool en regerend kampioen Dylan Derdaele en dat aan het stuur van een Porsche 992 GT3 Cup. Zij haalden het voor Q1 Trackracing met Filip Teunkens en Jan Lauryssen en de broers Kris en Koen Wauters, ook in de kleuren van Belgium Racing. Tip Top Rent toonde zich voor de tweede opeenvolgende maal primus in de klasse voor de Porsche Cayman GT4.
  • Powercars
De specialisten in het langere werk met een Porsche gaven op pinkstermaandag afspraak op de Franse omloop van Magny Cours en dat voor een race over 180 minuten in het kader van het Belgische uithoudingskampioenschap. Waar de eerste zege van het seizoen was weggelegd voor de broers Kris en Koen Wauters, ging de overwinning in Frankrijk naar Dylan Derdaele en Michael Cool in een identieke Porsche 992 GT3 Cup. Zij hadden op de meet amper een halve minuut bonus op Q1 Trackracing met Filip Teunkens en Jan Lauryssen, terwijl de winnaars van Zolder binnen de minuut van de zege finishten.  

Dylan Derdaele: “We hebben zeker geen vlekkeloze race afgewerkt, met eerst een race-incident dat ons tijd kostte en daarna een twee drive throughs, die zeker ook nog eens een halve minuut lieten verloren gaan. Uiteraard zijn we tevreden met de zege, maar net als in Zolder moeten we eigenlijk trachten die zaken uit de race te weren, zeker in de optiek van de 24 uur van Zolder, ons hoofddoel dit seizoen. Mits een vlekkeloze wedstrijd hadden we Porsche en ons team ook de algemene zege in het nationale uithoudingskampioenschap kunnen schenken. Goed, afspraak over goed een maand in Spa-Francorchamps.”  

Achter de top 3 werd ook hard voor de ereplaatsen gevochten, en op de vierde plaats eindigde meteen de snelste van alle Porsche 911 GT3 Cup Type 991, met de jonge Michiel Haverans en de oude, ervaren Marc Goossens. Ook zij doen het in de kleuren van Belgium Racing. Hans Thiers, Christoff Corten en Glenn van Parijs bezorgden Russell Racing by NGT een top 5, maar het team is duidelijk op zoek naar meer in de Porsche Endurance Trophy Benelux. RUSH Competition by Speedlover en Speedlover reden na drie uur wedstrijd naar de plaatsen zes en zeven. 

Een bijzondere vermelding is er ook voor Tip Top Rent dat met de Porsche Cayman GT4 van het duo Peters-Gulicher opnieuw een sterke race reed en bewijst dat de Porsche Cayman GT4 een prima wagen is om de autosport onder de knie te krijgen. De jonge Arthur Peters vindt meer en meer zijn ritme en is één van die jonge talenten die in de Porsche piramide zijn weg zoekt en vindt. 

Afspraak nu over goed een maand in de Belgische Ardennen met de derde wedstrijd van het seizoen in Spa-Francorchamps en dat net als in Frankrijk over 125 minuten. 

Porsche Endurance Trophy Benelux 



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 7 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons