van der Horst

Belgium Racing blikt vooruit richting 2016

Belgium Racing - Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Belgium Racing - Porsche GT3 Cup Challenge Benelux
Tussen de prijsuitreikingen en kampioenenvieringen door is men achter de gordijnen bij Belgium Racing reeds druk in de weer om een programma samen te stellen richting 2016. Belgium Racing heeft een schitterend seizoen achter rug met verschillende titels in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de BRCC en de Belcar Trophy met als hoogtepunt een derde opeenvolgende zege in de 24 Hours of Zolder. Zodoende heeft Belgium Racing bewezen dat het niet alleen in endurance, maar ook in de sprintraces binnen de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux tot de absolute top behoort.
Het programma van het Limburgs team is nog niet tot in detail uitgewerkt, maar de grote lijnen zijn reeds gekend.

Peter Hoevenaars - Belgium Racing
Peter Hoevenaars - Belgium Racing
Zo zal Belgium Racing zeker doorgaan in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux waarbij de kersverse kampioen twee Porsches 991 Cup in stelling kan brengen. Dat ze de set up van sprint richting endurance perfect onder de knie hebben, bewezen ze reeds meermaals tijdens het afgelopen seizoen. Er wordt nog een derde Porsche 991 Cup aan het wagenpark toegevoegd, waardoor er drie wagens kunnen worden ingezet voor het Belcar Endurance Championship 2016, een kampioenschap dat ook met rood staat aangestipt in de agenda.

Zege bij de 24 uren van Zolder
Zege bij de 24 uren van Zolder
De kans is trouwens zeer groot dat er nog een Porsche Cayman GT4 Clubsport en een BMW M235i Racing Cup aan het wapenarsenaal worden toegevoegd. Gezien de professionele ingesteldheid van de hechte groep rond Belgium Racing, maakt team owner Patric Derdaele zich sterk dat de crew tijdens de 24 Hours of Zolder en de wedstrijden van het Belcar Endurance Championship probleemloos meer dan twee wagens onder zijn hoede kan nemen.

Over de rijdersbezetting is er momenteel nog niet veel informatie, maar gezien de verdere uitbreiding van het team inzake het wagenpark komt er ook ruimte om nieuwe piloten aan te trekken.

Rijders die op zoek zijn naar een competitief stuur in een zeer professionele, maar tegelijk huiselijke omkadering, kunnen steeds contact opnemen via patric@derdaele.be
   
 Belgium Racing Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op woensdag 9 december 2015.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons