van der Horst

Belgium Racing gaat met Derdaele/Mattheus/Heyer voor de titel in GT Cup

Belgium Racing BRCC - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing BRCC - Porsche 997 Supercup
Bij Belgium Racing is het menens dit seizoen. Naast de European Le Mans Series, Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, de 24 Hours of Zolder en twee wedstrijden in de Porsche Mobil 1 Supercup, wil het team rond Patric Derdaele ook nog eens schitteren in het Belgian Racing Car Championship. Hiervoor werd huispiloot Dylan Derdaele gekoppeld aan de ervaren Belgische Monegask, Chris Mattheus en de Duitser Kenneth Heyer die autosport met de paplepel meekreeg als zoon van levende legende Hans Heyer.
Patric Derdaele: “We komen met de Porsche Supercup uit in de GT Cup en daarin willen we wedstrijden winnen om zodoende punten te vergaren om ook in het algemeen klassement een hartig woordje mee te praten. Het was een vrij logische beslissing van de organisator om bepaalde Porsches uit de GT Pro te weren, gezien we toch geen schijn van kans maken tegen de rasechte GT3-wagens. We beschikken met Dylan, Chris en Kenneth over een homogeen team dat snelheid koppelt aan ervaring. We zijn er klaar voor en gaan sowieso voor de titel in GT Cup. Wat de strijd voor de algemene titel betreft, moeten we nog even op onze honger blijven en afwachten hoever we komen algemeen tijdens de wedstrijden.”

Ook Chris Mattheus geeft uitleg over zijn keuze voor Belgium Racing.

“Ik ken Belgium Racing vrij goed omdat ik meerdere seizoen hun concurrent was. Het team werkt zeer professioneel en ze boden me een mooi totaalpakket aan. Ik heb niet lang moeten nadenken en ik ben ervan overtuigd dat ik een meerwaarde kan betekenen voor het team. Ik ben aan mijn 21ste seizoen toe en kan toch bogen over enige ervaring inzake racen en tactisch inzicht. Mijn prioriteit ligt bij het behalen van de titel in GT Cup. Samen met de jonge en snelle tandem Derdaele-Heyer moet dit een haalbare kaart zijn. Het kampioenschap behalen in de klasse is steeds mijn doelstelling geweest. Als we dan ook nog kunnen meespelen voor een goede klassering algemeen is dat goed meegenomen”, aldus Chris Mattheus

Foto: Georges De CosterDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Racing Car Championship op donderdag 18 april 2013.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons