van der Horst

Belgium Racing houdt titelkansen gaaf na moeilijk weekend

Dylan Derdaele vs. Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele vs. Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
In de marge van de prestigieuze DTM-manche op Circuit Zolder hebben Dylan Derdaele en Nicolas Saelens de vierde afspraak in de Porsche Carrera Cup Benelux betwist. Derdaele en Saelens begonnen als leiders in hun respectievelijke klassement aan de tweede seizoenshelft van de snelste merkencup van de Lage Landen en keren met heel wat punten en enkele ereplaatsen huiswaarts.
  • Skylimit Events
“Collectief kwam Belgium Racing sterk voor de dag en was de snelheid aanwezig op zowel de Porsche 911 GT3 Cup van Dylan als deze van Nicolas. We maakten het onszelf echter moeilijker dan nodig en dat betalen we cash”, analyseert Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “In de vrije trainingen waren Dylan en Nicolas telkens snelste, maar de kwalificaties verliepen voor Dylan niet helemaal als verhoopt. Dat kostte hem niet enkel een punt, maar impliceerde vooral dat hij de races aanvatte van verder op de grid dan waar hij volgens zijn intrinsieke snelheid kon staan. Nu goed, we weten dat de kwalificaties een aandachtspunt zijn. Hierin moeten we als team groeien, maar uiteindelijk konden beide rijders hun puntensaldo gevoelig aandikken waardoor ze volop in de running blijven voor de titels.”

“Ik eindigde elke sessie op kop, maar de kwalificaties waren voor mij toch ietwat teleurstellend”, erkent Dylan Derdaele eerlijk. “Het verschil was weliswaar beperkt, want een chrono die één tiende beter was had me een positie op rij 1 opgeleverd bij de eerste race en voor race 2 was het verschil slechts 3 honderste. Als je kan starten vanaf de eerste rij, vermijd je vaak dat geharrewar bij de startprocedure dat tijd en posities kost. Uiteindelijk schenk ik het team tweemaal een podiumplaats en hoewel we op voorhand duidelijk op beter gehoopt hadden, denk ik dat we daarmee - gezien de omstandigheden - tevreden moeten zijn. Ik behoud het uitzicht op de titel, nog steeds ons hoofddoel dit seizoen.”

Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Nicolas Saelens - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Ook Nicolas Saelens kende een lastig weekend, maar wist de schade te beperken. “Race 1 begon nochtans goed, want ik kwalificeerde me op pole. Nadien heb ik echter twee kleine foutjes gemaakt die wel grote gevolgen hadden. Eerst was er een spin waardoor ik terugviel in het veld en nadien maakte ik een remfoutje dat me in de grindbak deed belanden. In race 2 ging het beter en kon ik opnieuw de punten verbonden aan de eerste plaats scoren voor het klassement. Ik blijf in de Pro-Am rangschikking aan de leiding en dat geeft vertrouwen voor de twee resterende meetings.”
De Porsche Carrera Cup Benelux herneemt op 18 en 19 september in het Nederlandse Assen, maar voordien staat er in het weekend van 21 en 22 augustus nog een dubbele manche van het Belcar Endurance Championship op het programma.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op dinsdag 10 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder DTM.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons