van der Horst

Zandvoort: Belgium Racing klaart de klus met top 3

Peter Hoevenaars - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Peter Hoevenaars - Porsche 991 Cup Belgium Racing
Na de pole, de zege en de snelste wedstrijdronde tijdens de eerste wedstrijd van het slotweekend van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, was de Nederlandse Belgium Racing rijder Peter Hoevenaars reeds zeker van de titel. Ploegmaat Dylan Derdaele pakte defintief de derde stek nadat Xavier Maassen binnen moest met een lekke band. En dat wisten Hoevenaars en Derdaele nog eens extra in de verf te zetten door ook tijdens de tweede race van het weekend een één-twee te realiseren. Yannick Hoogaars werd derde en zodoende kregen we een podium volledig gekleurd door Belgium Racing.
  • 24 Hours of Zolder
Belgium Racing
Belgium Racing
Net zoals tijdens de eerste manche schoot Hoevenaars het snelst uit de startblokken en reed een start-finish race met daar bovenop nog eens de snelste wedstrijdronde. De Nederlander pakte zodoende dit weekend de maximale puntenpot en is verdiend kampioen.

Achter hem was er een flinke strijd aan de gang tussen Dylan Derdaele en Max van Splunteren, die de neus van zijn Porsche onder de achtervleugel van Derdaele zette. Het kwam tot een rondenlang gevecht waarbij Derdaele alle deuren gesloten hield tot de Nederlander af te rekenen kreeg met een lekke band en richting pits moest. Ook Jürgen Van Hover was goed mee na de start, maar ook hij moest vroegtijdig aan de kant met een defecte schakelbak.

De derde Belgium Racing rijder in het rijtje, Yannick Hoogaars, was reeds eerder zeker van de titel in de AM Klasse maar stoomde in de laatste race op naar de derde plaats algemeen met de oudere Porsche 997 Cup en gezien ploegmaten Peter en Dylan in de laatste ronde van het gas gingen, reed het drietal quasi gelijktijdig over de meet.

Nicolas Vandierendonck - Thems Racing by DVB Racing
Nicolas Vandierendonck - Thems Racing by DVB Racing
Nog in de AM Klasse zagen we opnieuw Nicolas Vandierendonck aan de start en net als de vorige race in Zandvoort reed hij geen kwalificatie en startte via een derogatie volledig achteraan. Reeds in de eerste ronde kon hij voorbij Fabri en Noël, maar ook hij kreeg af te rekenen met bandenproblemen en moest hierdoor net als Van Splunteren een ommetje maken richting pits. Noël wordt na Hoogaars tweede in de eindstand van de AM Klasse net voor Vandierendonck die het eindpodium vervolledigt.


Foto's: PGCCBDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zondag 11 oktober 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finaleraces.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons