van der Horst

Belgium Racing loopt uit in tussenstand dankzij nieuwe zege

Podium Belcar NASCAR 2020
Podium Belcar NASCAR 2020
Belgium Racing stond afgelopen weekend aan de start van de Belcar-race in de marge van het bezoek van het Europees Kampioenschap NASCAR aan Circuit Zolder. Het werd een druk weekend, want Belgium Racing-speerpunten Dylan Derdaele en Marc Goossens betwistten eveneens de NASCAR-races. De balans na afloop van het weekend is positief: in Belcar scoorde het Limburgse team een klassezege met Lamborghini, een podium met Porsche en een onverhoopt algemeen podium waarbij het bovendien uitloopt in de tussenstand voor het kampioenschap. In de NASCAR-races pakte Marc Goossens voor eigen publiek tweemaal een podium, maar moest Dylan Derdaele twee keer de handdoek werpen in het zicht van het ereschavot.
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Dylan Derdaele plaatste de Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO op een achtste plaats op de grid, na zeven ongenaakbare prototypes. “Een logische plaats, dit is waar we op pure snelheid horen te staan. We vechten boven onze gewichtsklasse”, aldus de Limburgse veelwinnaar, die bij de start van de race zijn duivels ontbond en meteen enkele plaats goedmaakte. Na drie uur strijd pakten Derdaele en teamgenoot Nicolas Saelens een nieuwe klinkende zege in de Belcar 3-klasse en bovendien een tweede plaats in het algemene klassement. “Dit is echt onverhoopt!”, erkent Saelens. “De teamleiding had ons voor de start de opdracht gegeven om te pushen en dat is wat we hebben gedaan. Door het harde werk diepen we bovendien onze voorsprong in de tussenstand uit. We moeten nu de komende wedstrijden geconcentreerd blijven en trachten die tweede opeenvolgende titel te claimen!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing zette tevens twee Porsches in, maar beide wagens kregen af te rekenen met remproblemen. “Jammer”, zucht Jan Ooms. “We hebben enkele dagen op rij kunnen trainen en de progressie was echt merkbaar. Alle Porsches in de race kregen echter remproblemen, waarbij wij weliswaar vijf minuten verloren. Zonder dat verlies, hadden we op het podium gestaan, maar mijn teamgenoot Glenn Paenen en ikzelf kunnen tevreden zijn over onze prestatie. Onze snelste chrono was minder dan drie tiende trager dan deze van Marc Goossens, toch wel een begrip met Porsche op Zolder.”

Podium NASCAR 2020
Podium NASCAR 2020
Marc Goossens zette dit weekend inderdaad de helm opnieuw op voor de Belcar. Samen met Kris Wauters reed hij de Pulse Secure-Porsche naar een podiumplaats in de klasse. Met die ereplaats in de Belcar, stond de teller op drie stuks dit weekend, want na een tweede plaats in de eerste NASCAR-race op zaterdag met de CAAL Racing Ford Mustang #98, besloot de Kempenaar het weekend met opnieuw een podium in de laatste NASCAR-heat. “Het verschil met Vallelunga is enorm. Na de pech in Italië hebben we in Zolder bewezen waartoe we in staat zijn. Ook Dylan kwam goed voor de dag en eigenlijk had hij twee keer op het podium moeten staan, waarvan eenmaal op het hoogste schavot. Op zaterdag verdween hij in de slotfase uit de race en op zondag overvleugelde hij de tegenstand in een wedstrijd die bol stond van de incidenten. Door een kronkel in het reglement diende hij bij een neutralisatie zijn leidersplaats echter af te staan en bij de daaropvolgende herstart werd hij aangereden, waarna er opnieuw een neutralisatie volgde. Omdat hij betrokken was in het incident dat de neutralisatie veroorzaakte, zij het als slachtoffer, verbiedt het NASCAR-reglement dat hij zijn plaats van voor het incident terug mag innemen. Hij wordt door datzelfde reglement dus eigenlijk dubbel benadeeld. That’s racing, maar Dylan verdiende meer dan de zesde plaats die uit uiteindelijk nog uit de brand sleepte.”

CAAL Racing - Derdaele Ford Mustang #98
CAAL Racing - Derdaele Ford Mustang #98
Behoudens wijzigingen vanwege de coronapandemie, herneemt de NASCAR Whelen Euro Series half november in het Tsjechische Most. Over 2 weken trekt Belgium Racing wederom naar Circuit Zolder voor een dubbele race in de marge van het tweede DTM-weekend, maar voor het zover is, zakt het team dit weekend af naar het Nederlandse Circuit Zandvoort voor de Ford Fiesta Sprint Cup. Dylan Derdaele voert daar eveneens de tussenstand aan, terwijl Tomas De Backer de Junior-ranking leidt en Belgium Racing/Ford Peerlings op kop staat in de Ford Dealer-ranschikking.

Persbericht Belgium Racing
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons