van der Horst

Belgium Racing maakt comeback in Porsche Carrera Cup Benelux!

Marc Goossens - Dylan Derdaele - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Marc Goossens - Dylan Derdaele - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Belgium Racing keert in 2021 terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux. De kampioen uit 2015 en 2016 tekent present voor een volledig seizoen met twee exemplaren van de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup. Net als in 2019, toen Belgium Racing voor het laatst actief was in de snelste merkencup van de Benelux, vertrouwt de Limburgse Porsche-specialist op Nicolas Saelens en Dylan Derdaele.
  • Hamofa Performance

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
“Ik ben blij dat ik dit jaar opnieuw kan racen in de Porsche Carrera Cup Benelux”, vertelt Dylan Derdaele. “Vorig jaar schopten Nicolas en ikzelf het voor de tweede maal op rij tot Belgisch kampioen uithouding, maar ik vond het jammer dat sprintracen, en in het bijzonder de Porsche Carrera Cup Benelux, geen deel meer uitmaakte van mijn programma. Naast die twee Belgische titels boekte ik mijn grootste overwinningen telkens met Porsche; je kan dus wel stellen dat ik een speciale band heb met het merk. Dat we dit jaar meteen kunnen racen met de allernieuwste generatie Porsche 911 GT3 Cup, maakt het plaatje voor mij compleet. Ik ben klaar om in 2021 corona achter ons te laten en te strijden voor zeges en een nieuwe titel!”


 

Ook voor Nicolas Saelens wordt 2021 een blij weerzien met de Porsche Carrera Cup Benelux. “De coronapandemie had een grote invloed op het voorbije raceseizoen en ik ben dan ook opgetogen dat we dit jaar met Belgium Racing opnieuw op een volledig seizoen in de Porsche Carrera Cup Benelux mikken. Voor mij persoonlijk is dit een van de meest competitieve kampioenschappen in onze contreien. Als iedereen over identiek materiaal beschikt, kan je je niet verbergen. Het zal aankomen op details en ervaring, en dan denk ik dat we met Belgium Racing over de perfecte partner beschikken!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup Type 992
Marc Goossens, Belgium Racing Program Manager, licht de keuze voor de Porsche Carrera Cup Benelux toe. “Er zijn een aantal redenen waarom we dit jaar opnieuw opteren voor een programma in de Porsche Carrera Cup Benelux, na één seizoen afwezigheid. Eerst en vooral is er, zoals Dylan reeds aanhaalde, een nieuw model Porsche 911 GT3 Cup. Door onze deelname aan het kampioenschap behoren we tot een select clubje teams dat reeds over de nieuwe ‘type 992’ kan beschikken. Porsche zit in het DNA van Belgium Racing en van bij de eerste blik op de nieuwe wagen, waren we verkocht. Daarnaast is er het voorbije seizoen een grondige herschikking geweest in het management van het kampioenschap en we voelen dat de nieuwe organisatie een degelijk fundament heeft gelegd om de komende seizoenen op te bouwen. Met Nicolas en Dylan als speerpunten, kiezen we ook opnieuw voor continuïteit. Zij kennen Belgium Racing reeds heel wat jaren en ik geloof dat we collectief bijzonder sterk voor de dag zullen komen! Ongeacht waar we starten, koesteren we de ambitie om te winnen. In 2021 mikken we dus ook op zeges en willen we bovendien strijden voor de titel.”

Het seizoen 2021 van de Porsche Carrera Cup Benelux start op 1 mei op het wereldvermaarde F1-circuit van Spa-Francorchamps. De kalender omvat in totaal zes meetings, met twee afspraken in zowel België en Nederland en een uitstap naar zowel de Oostenrijkse Red Bull Ring als de Duitse Hockenheimring.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op vrijdag 26 maart 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons