van der Horst

Belgium Racing met ambitie en drie Porsches richting Zandvoort

Belgium Racing - Porsche GT3 R
Belgium Racing - Porsche GT3 R
Komend weekend is Circuit Park Zandvoort het toneel van de Zandvoort Masters. Een prachtig weekend met ondermeer de Blancpain Sprint Series, de F3 Masters, gecombineerd met het derde weekend van de BRCC en het vierde treffen van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Belgium Racing zal in de BRCC opnieuw aantreden met de Porsche GT3 R in Endurance Pro en de Porsche 991 Supercup in Endurance Cup. Verder vervoegen ze met de Porsche 997 Cup ook de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. En telkens gaan ze voor de knikkers.
Heyer-Derdaele-Maassen - Porsche GT3 R
Heyer-Derdaele-Maassen - Porsche GT3 R
Belgium Racing staat momenteel met de GT3 R op de tweede plaats in Endurance Pro, waarin het trio Dylan Derdaele / Kenneth Heyer / Xavier Maassen drie punten achterstand telt op de leidende Aston Martin van Verbergt, Coens en Redant. Ze werden tweemaal derde en zijn zodoende na de races in Zolder en Dijon de meest regelmatige van het peloton. In Dijon verloor het trio belangrijke punten door de eenmalige deelname van Teneketzian en Jousse op een Audi R8 LMS Ultra van WRT die tweede werd na de winnende Aston Martin van de huidige leiders in het kampioenschap.

Belgium Racing - Porsche GT3 R
Belgium Racing - Porsche GT3 R
Patric Derdaele: “De Balance of Performance was ons in Dijon niet gunstig gezind. We konden absoluut geen vuist maken tegen de Aston Martin en de Audi. Voor Zandvoort mogen we 40 kg afzwakken terwijl de winnende Aston Martin 40 kg extra moet bijleggen. We hopen om terug aansluiting te vinden, maar het is afwachten tot na de kwalificatie of de eerste manche van 90 minuten om te weten waar we staan op Zandvoort. We geven ons echter niet gewonnen. We gaan meer dan ooit voor de titel en we hopen het gat met de leidende Aston Martin te dichten. Dylan, Kenneth en Xavier staan in ieder geval te trappelen om de GT3 R de sporen te geven. De twee wedstrijden over telkens 90 minuten zijn voorzien van twee verplichte pitstops en dus zullen de drie piloten tijdens de beide wedstrijden aan de bak komen”.

Van Haeren-Corten-Hoevenaars - Porsche 991 Supercup
Van Haeren-Corten-Hoevenaars - Porsche 991 Supercup
In de Endurance Cup staat het jonge duo Bart Van Haeren en Peter Hoevenaars met de Belgium Racing Porsche 991 Supercup aan de leiding voor de Porsche van Piron, Mondron en Van Hove en de Ferrari 458 Challenge van Van Dierendonck en Van Oost. Met twee tweede plaatsen waren ook zij de meest regelmatige van het peloton, maar in Dijon lieten ze een overwinning liggen door een te vermijden aanrijding.


Belgium Racing
Belgium Racing
Yannick Hoogaars werd in Dijon vervangen door Christoff Corten en beiden staan iets lager in de ranking omdat ze maar één wedstrijd reden. Komend weekend neemt Hoogaars opnieuw plaats in de 991 Supercup en krijgen we dus dezelfde equipe als tijdens de openingsrace in Zolder.  
Dylan Derdaele - Porsche 997 Cup Powercars
Dylan Derdaele - Porsche 997 Cup Powercars
Verder zullen Dylan Derdaele en Peter Hoevenaars ook aantreden in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. En deze twee sprints en een endurance zullen ze afwerken met de Porsche 997 Cup waarmee Belgium Racing later op het seizoen zijn overwinning in de 24 Hours of Zolder 2013 zal verdedigen.

Patric Derdaele: “Vorige week reed Dylan samen met Olivier Van Oost de derde manche in deze snelle merkencup en hij had meteen de smaak te pakken. Tijdens de Endurance was hij in gevecht voor de eerste plaats met Max Van Splunteren tot beiden gelijktijdig van de baan doken. Tijdens de Sprint lag hij in tweede positie, maar lichte het voetje om een teamgenoot voor te laten die het volledige kampioenschap rijdt. Dylan heeft bewezen dat hij zijn mannetje kan staan en kan meestrijden voor de zege. Anderzijds is het een goede voorbereiding naar de komende 24 Hours of Zolder toe, want deze wagen heeft in 2014 nog geen meter gereden”.


Belgium Racing
Belgium Racing
“De opdracht is dus drieledig: We moeten in Endurance Pro trachten te winnen of minstens de voorsprong van de Aston Martin trachten weg te gommen. Verder moet ons piepjonge trio trachten om de leiding te behouden in Endurance Cup en last but not least moeten Dylan en Peter het de reguliere deelnemers van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux moeilijk maken. Inzake deze merkencup is het niet ondenkbaar dat we dit seizoen nog eens een deelname plannen. Vanaf volgend seizoen mag de Porsche 991 Supercup het peloton vervoegen en deze wagen hebben wij reeds in onze rangen”, besluit een strijdvaardige team owner Patric Derdaele.

Belgium Racing PressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op donderdag 3 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zandvoort Masters.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons