van der Horst

Belgium Racing met drie wagens naar seizoensopener

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing staat, ietwat onverwacht, aanstaande zondag aan de start van de seizoensopener van het Belcar Endurance Championship. Dat het Limburgse kampioenenteam Belcar zou rijden, is geen verrassing. Dat de eerste manche van het seizoen 2020 zondag wordt verreden, is dat des te meer. Pas op woensdag gaf de lokale overheid toestemming voor de wedstrijd.

Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
“Het klopt dat de beslissing rijkelijk laat genomen werd”, lacht teameigenaar Patric Derdaele. “Door de coronapandemie werd de start van het seizoen met enkele maanden verdaagd en initieel werd ook de manche zondag afgelast. Woensdag kwam er dan plots de bevestiging dat er tóch geracet kan worden. We hebben daarop meteen de koppen bij elkaar gestoken en een programma kunnen uitwerken waarin we met drie wagens aan de start zullen staan van de wedstrijd die niet twee, maar drie uur zal duren.”

“Zo’n last-minute beslissing zet uiteraard heel wat in beweging”, weet ook program manager Marc Goossens. “Het is echter aan ons om gepast te reageren en ondanks de ongemakken, juichen we deze beslissing van Circuit Zolder zonder meer toe. We kunnen terug racen en daar hebben wij en onze partners lang naar uitgekeken. We zijn zeer blij en dankbaar dat Circuit Zolder, en de Belcar-organisatie in het bijzonder, alles in het werk stelt om ons in deze moeilijke tijden de mogelijkheid te bieden om te racen. We zullen alle voorschriften nauwgezet volgen en roepen onze concurrenten op om hetzelfde te doen.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Op technisch vlak waren we eigenlijk al maanden klaar om te racen”, verduidelijkt teamchef Jan Gabriëls. “De wagens verkeren sinds het einde van de winter in topvorm, maar het was wachten op groen licht. Dat is er nu, dus kunnen we onze twee Porsches en de Lamborghini, waarmee Dylan Derdaele en Nicolas Saelens de titel veroverden, van stal halen. Dylan en Nicolas starten het seizoen als regerend kampioenen, maar blijven trouw aan het startnummer 99 – het nummer dat ons al zoveel geluk bracht. De Porsche 911 #97 krijgt de sporen van Koen en Kris Wauters en in de zusterwagen met #98 nemen Jan Ooms en Glenn Paenen plaats in het kuipje. Iedereen heeft reeds productieve testen afgerond eerder dit jaar, wat maakt dat we vol vertrouwen uitkijken naar de start.”

Het Belcar Endurance Championship seizoen 2020 start op zondag 9 augustus met een wedstrijd over 180 minuten, op Circuit Zolder. Op zaterdag is er een vrije training voorzien om 16u45, terwijl op zondag de kwalificaties (10u30) en de race (14u30) gepland staan. Helaas is er, vanwege de gezondheidscrisis, geen publiek toegelaten. De organisatoren voorzien echter wel een videocrew, die na afloop van de wedstrijd een after movie zal maken met alle hoogtepunten.

Persbericht Belgium Racing
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 6 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Belcar Race Day.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons