van der Horst

Belgium Racing met Lamborghini in Belcar

Dylan Derdaele - Jan Gabriëls
Dylan Derdaele - Jan Gabriëls
De Limburgse Porsche-specialist Belgium Racing verandert in 2019 het geweer van schouder. Na talloze races – en successen – met de Porsche 911, vertrouwt het team rond Patric Derdaele en Jan Gabriëls dit seizoen namelijk op een Lamborghini Huracán Super Trofeo voor het Belcar Endurance Championship. De overstap van Porsche naar Lamborghini in het nationale kampioenschap uithouding op circuit is ingegeven door de gewijzigde reglementering, al neemt Belgium Racing hoegenaamd geen afscheid van Porsche.
  • St. Paul
In de aanloop naar het seizoen 2018 investeerden we in een nieuwe Porsche 911”, vertelt teameigenaar Patric Derdaele. “Daardoor domineerden we in het Belcar Endurance Championship onze klasse en wonnen we ei zo na de algemene titel, ondanks dat onze Porsche moest opboksen tegen andere wagens die over één ronde meerdere seconden sneller waren. De handhaving van een minimale rondetijd voor die snellere wagens leidde ertoe dat de verschillen niet nog verder opliepen, maar voor dit seizoen besloot de organisatie die normtijd de facto te schrappen. Willen we dus nog kunnen strijden voor zeges en wie weet de titel, dan moeten we dus op zoek naar een oplossing.
 
Het was voor mij vrij snel duidelijk dat die oplossing bestond uit een product van een zustermerk van Porsche, zijnde Lamborghini”, legt Dylan Derdaele uit. “De Lamborghini Huracán Super Trofeo is een enorm snelle wagen, even snel of zelfs sneller dan een GT3-bolide die in Belcar niet is toegelaten, en gigantisch populair. De wagens komen aan de start in kampioenschappen over de hele wereld, zowel in sprintwedstrijden als endurance-races. Ons Lamborghini-programma omvat voorlopig enkel het Belcar Endurance Championship, een kampioenschap dat ik samen met mijn teamgenoot van vorig jaar, Nicolas Saelens, zal afwerken.
 
De uiteindelijke beslissing om deze wagen aan te schaffen, is pas deze week gevallen”, licht Nicolas Saelens toe. “Dat impliceert ook dat we de Lamborghini redelijk laat zullen ontvangen, begin maart, maar de eerste Belcar-race vindt pas halfweg mei plaats. We gaan een roll-out doen te Circuit Zolder en nadien ons verdere programma nog bepalen in functie van de beschikbare tijd. Onze ambitie is om met deze wagen te kunnen meestrijden voor algemene zeges in het Belcar Endurance Championship en hopelijk ook een gooi te kunnen doen naar de titel. Vorig jaar waren we er reeds dichtbij, dus we hopen dat in 2019 dame Fortuna aan onze zijde zal staan!
 
De overstap naar Lamborghini in het Belcar Endurance Championship impliceert hoegenaamd niet dat Belgium Racing de Porsche-deur sluit. “Ons programma in Belcar bestaat minstens uit de Lamborghini, terwijl we daarnaast ook nog werken aan een programma in de Porsche Carrera Cup Benelux”, verduidelijkt Jan Gabriëls, teamchef van de viervoudige winnaar van de 24 Hours of Zolder. “Bovendien beschikken we nog altijd over ons uitgebreide Porsche 911-wagenpark, wat we kunnen aanwenden voor geïnteresseerde rijders, of het nu over track days, sprintwedstrijden of endurance races gaat. Wie interesse heeft, kan altijd contact opnemen met met Dylan Derdaele via dylan@derdaele.be.

Foto: Belgium RacingDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op dinsdag 12 februari 2019.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons