van der Horst

Belgium Racing met podiumambities naar Spa!

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Met een wedstrijd over 125 minuten sluit het Belcar Endurance Championship dit weekend in Spa-Francorchamps de eerste seizoenshelft af. Belgium Racing tekent opnieuw present met drie exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup en wil op het Ardeense circuit de goede lijn van eerder dit seizoen doortrekken.

“De Spa Euro Race vormt de derde van in totaal zes Belcar-meetings dit seizoen”, bevestigt Jan Gabriëls, teamchef bij Belgium Racing. “Belangrijker nog is dat deze race de laatste is voor de 24 Hours of Zolder, het traditionele hoogtepunt van ons seizoen, dat gepland staat over exact een maand. We ambiëren in Spa dus opnieuw een goed resultaat, maar de wedstrijd vormt voor onze rijders, ingenieurs en monteurs tevens een generale repetitie voor de 24 Hours of Zolder. We stonden tot dusver bij elke race met minstens één Porsche op het podium en ook dit weekend is dat de ambitie. Het kriebelt echter bij iedereen om nog een tikkeltje beter te doen, dus we gaan alles in het werk stellen om op het mooiste circuit ter wereld onze eerste seizoenszege te behalen!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“Met onze twee Porsche 911 GT3 Cup type 992 mikken we inderdaad minstens op het podium, want tijdens de voorgaande wedstrijden bleek de snelheid daarvoor aanwezig”, weet Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “De opdracht voor regerend Belgisch kampioen Dylan Derdaele en Michael Cool op het #99 is dit weekend vrij eenvoudig: uit de problemen blijven en punten scoren. Bij de vorige races waren het de penalties die ons uiteindelijk de das om deden en die imperfecties moeten we trachten te vermijden als zij een gooi willen doen naar de overwinning. Koen en Kris Wauters bewezen met hun Porsche #97 in de kleuren van Ivanti telkens dat ze bij de les waren en hun tweede plaats bij de seizoensopener in Zolder is nog steeds ons beste resultaat dit seizoen. Bij de vorige wedstrijd kenden ze wat pech en als het geluk ditmaal aan hun zijde staat, zijn ook zij een stevige kandidaat voor de zege.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Naast beide Porsche van de laatste generatie, stoomt Belgium Racing ook opnieuw een Porsche 911 GT3 Cup type 991 klaar voor Michiel Haverans, die wederom het kuipje van het #78 deelt met veteraan Marc Goossens. “De seizoensopener in Zolder was een topweekend en ook de tweede race in Frankrijk verliep goed”, vertelt een gedreven Michiel Haverans. “Met Spa dit weekend zijn we aanbeland bij het derde circuit in evenveel wedstrijden. Het zal opnieuw wennen worden voor mij, omdat ik nog nooit een wedstrijd betwistte op Spa. Ik zal evenwel kunnen terugvallen op Marc Goossens die ook dit weekend samen met mij de Begetube-Porsche de sporen zal geven. Op pure snelheid komen we uiteraard iets tekort ten opzichte van de meer recente wagens, maar de intentie is nog steeds om dit seizoen zoveel mogelijk ervaring op te doen. Ik ben best wel tevreden met de progressie dit ik dit jaar boekte en ook het team heeft vertrouwen in mij. Ik trek me bovendien “op aan de eerste plaats die ik bekleed in de Junior Trophy van het kampioenschap, temeer omdat dit mijn eerste seizoen is met de Porsche.”

Na de vrije trainingen op vrijdag 15 juli en de kwalificaties op zaterdag, wordt op zondag iets voor het middaguur het startschot gegeven voor de wedstrijd over 125 minuten.

Persbericht Belgium Racing Team




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 14 juli 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Race.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons