van der Horst

Belgium Racing met titelambities naar finale BMW M2 CS Racing Cup Benelux

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Met de Finaleraces op het TT Circuit in het Nederlandse Assen is Belgium Racing aanbeland bij de finale van het drukke autosportseizoen 2021. Op de Cathedral of Speed staat de slotmanche geprogrammeerd van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux en beide Belgium Racing-rijders maken nog kans op de titel in hun klasse. Voor het eerst delen de deelnemers van de Belgische cup de piste met hun collega’s uit Nederland en dat belooft heel wat spannende duels op te leveren!
  • St. Paul

“Steven Brams heeft alles nog in eigen hand en in principe heeft hij slechts één missie dit weekend: de titel veroveren”, stelt Marc Goossens duidelijk. “Ook Joeri Janssen maakt mathematisch nog kans op de titel in zijn klasse, al hij heeft de situatie niet meer volledig zelf in de hand. Wat ze beide wel gemeen hebben, is dat ze voor het eerst racen op Assen, een zeer uitdagende en snelle omloop. Normaal gezien hadden we dit seizoen tweemaal in Spa-Francorchamps in actie gekomen, maar door een kalenderwijziging besluiten we het seizoen nu in Assen, wat Joeri en Steven de kans biedt een nieuw circuit te ontdekken. We werken dus verder aan hun ontwikkeling en ik zal tevreden zijn als ze doorheen het weekend flinke progressie getoond hebben. Hun eerste seizoen in de racerij bekronen met een titel, zou de spreekwoordelijke kers op de taart zijn.”

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
“In de eerste plaats wil ik dit weekend finishen en veel punten scoren, maar uiteraard zou het mooi zijn om een eventuele titel te beklinken met een podium en wie weet zelfs een overwinning”, erkent Steven Brams. “Er zullen dit weekend heel wat extra concurrenten op de piste aanwezig zijn, die op hun beurt ook strijden voor hun eigen klassement binnen het Nederlandse kampioenschap. Uit de problemen blijven is dus de hoofdopdracht, al zullen we dit weekend ons wat moeten aanpassen. Vanwege de samenwerking met het Nederlandse kampioenschap rijden we dit weekend namelijk geen sprintraces, maar wel twee wedstrijden van één uur met een verplichte pitstop. Goed teamwerk zal dus nog belangrijker zijn, maar met Belgium Racing hebben we daarbij de perfecte partner. De monteurs hebben bewezen snel en efficiënt te kunnen werken. Bovendien hebben we met Jan Gabriëls een meesterstrateeg die meermaals de 24 Hours of Zolder won en Marc Goossens zal ons opnieuw coachen.”

“Het TT Circuit in Assen is een begrip en ik kijk er naar uit om er te kunnen racen”, stelt Joeri Janssens. “Om wat ervaring op te doen, hebben we voor de start van het weekend een extra test ingepland, wat geen overbodige luxe was. Ik wil dit weekend nog een gooi doen naar de titel, maar ik besef dat het moeilijk zal worden. Daarom wil ik in de eerste plaats alles in het werk stellen om Steven aan de titel te helpen en gezien we dit weekend enkel races met verplichte pitstop afwerken, rust er toch wel wat druk op mijn schouders. Mijn prestaties bepalen namelijk rechtstreeks de titelkansen van Steven, maar onze verstandhouding is uitermate goed en beide willen we het seizoen in schoonheid afsluiten.”

Het raceweekend ziet er iets anders uit dan gebruikelijk, met twee vrije trainingen en een kwalificatiesessie op vrijdag, gevolgd door een race over 1 uur op zaterdag (14u55) en op zondag (11u55).

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in BMW M2 CS Racing Cup Benelux op vrijdag 29 oktober 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Finale Races.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons