van der Horst

Belgium Racing met twee wagens in finale Porsche Sprint Challenge Southern Europe

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Hoewel we deze week de derde maand van 2024 aansnijden, brengt het Belgium Racing Team alles in gereedheid om dit weekend de eerste seizoensfinale van het jaar te betwisten. In Barcelona worden namelijk de twee afsluitende wedstrijden betwist van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe. Belgium Racing Team verdubbelt bij de finale zijn effectieven, want naast een Porsche 911 GT3 Cup voor vaste waarde Jef Machiels, zet het Limburgse team een identiek exemplaar in voor Michael Cool.
“Het seizoen 2024 van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe is er een dat tot dusver werd gekruid door zowel voor- als tegenspoed”, trapt Belgium Racing Team Manager Jan Gabriëls het gesprek af. “Bij de seizoensopener in Portugal, exact een maand geleden, scoorde Nicolas Saelens een dubbele pole, een zege en een tweede plaats. Een uitstekende campagnestart dus en hoewel Jef Machiels bij zijn eerste optreden Dame Fortuna niet aan zijn zijde leek te hebben, leek hij bij de daaropvolgende meeting zijn draai wel te vinden. Hij deed het beslist niet onaardig, met een top 10-notering na een start vanuit de buik van het peloton. Bovendien noteerde die top 10 chrono’s binnen 1,2 seconden van elkaar, om maar te duiden dat het niveau best wel stevig is. We willen Jef alle kansen geven om progressie te blijven boeken en daarom slaan we voor de laatste wedstrijd van het seizoen de handen in elkaar met Michael Cool, vaste waarde binnen Belgium Racing. Waar Jef opnieuw uitkomt in de Sport Division zal Michael ten strijde trekken in de Club Division. Hopelijk kunnen we op deze manier het seizoen op een mooie manier afsluiten en met eremetaal de reis van Catalonië richting België aanvatten.”

“Jef heeft ondertussen al heel wat kilometers afgemaald met de Porsche 911 GT3 Cup en het is duidelijk dat het potentieel aanwezig is”, bevestigt Dylan Derdaele, die Jef Machiels in 2024 begeleidt als rijderscoach. “Uiteraard is er nog ruimte voor verbetering, want het is beslist niet eenvoudig om snel en constant te zijn met een bolide zonder ABS, zeker niet als je concurrenten met identieke wapens strijden. We zijn in dat opzicht dan ook enorm blij dat Michael Cool ons bij twee wedstrijden komt vervoegen. Zoals eerder reeds gemeld, bestaat zijn hoofdprogramma dit jaar uit de Porsche Sprint Challenge Benelux, maar door ook dit weekend in Barcelona een Porsche 911 GT3 Cup voor hem klaar te stomen, slaan we twee vliegen in één klap. Enerzijds is de beste voorbereiding op een race… een race. Anderzijds hopen we dat we Jef sneller het juiste ritme kunnen laten vinden met iemand als Michael naast hem in de pitbox. Het biedt tenslotte ook voordelen voor ons als team, want we kunnen bijvoorbeeld op vlak van set-up nu in twee richtingen werken en zo sneller progressie maken. Een win-win dus, die zich hopelijk vertaalt in mooie resultaten op de piste!”

Op zaterdag 2 maart staan de afsluitende twee wedstrijden van de Porsche Sprint Challenge Southern Europe 2024 op het programma op het Formule 1-circuit van Barcelona. De wedstrijd is live te volgen via de website van de organisatie: https://www.sprintchallengesoutherneurope.com/live.

Persbericht Belgium Racing Team
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Internationaal op donderdag 29 februari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Barcelona.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons