van der Horst

Belgium Racing met zegehonger naar Frankrijk!

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Drie weken nadat het Belcar-seizoen op gang werd gevlagd, wacht de deelnemers al de tweede van in totaal zes manches. Ditmaal slaat het Belgisch kampioenschap uithouding zijn tenten op buiten de eigen landgrenzen en daarom zet Belgium Racing koers richting het befaamde circuit van Magny-Cours, in Frankrijk. Het Limburgse team zet opnieuw drie wagens in, waarbij Marc Goossens een comeback maakt achter het stuur van de Porsche #78 in Begetube-kleuren.

Michiel Haverans
Michiel Haverans
“Relatief snel na de seizoensopener volgt inderdaad al de tweede afspraak in het Belcar Endurance Championship, al kon het contrast tussen beide races moeilijk groter zijn”, erkent Marc Goossens, Program Manager bij Belgium Racing. “Zolder is ons thuiscircuit en heeft geen geheimen meer, Magny-Cours in Frankrijk is compleet onbekend terrein en op enkele races van mijzelf in de jaren ’90 na, heeft geen van onze rijders ervaring met de voormalige Formule 1-omloop. Het doel dit weekend is doorgaan op het elan van enkele weken geleden, waar we een verbluffende wedstrijd zagen van Koen en Kris Wauters die enkel de intrinsiek snellere GT2-Audi moesten voorlaten. Een tweede plaats die voelde als een zege en dat was grotendeels te danken aan de prestaties van de Clouseau-broers. Ik hoop dat zij in Frankrijk een vliegende start kunnen maken, dankzij de simulatortrainingen die ze de voorbije dagen hebben ingelast; een uitstekende, goedkope en veilige manier om een nieuw circuit te ontdekken.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Ook teamchef Jan Gabriëls spaart de lovende woorden voor Koen en Kris Wauters niet. “Je merkt dat het harde werk van de afgelopen winterperiode zijn vruchten afwerpt. Beide heren zaten meteen in het goede ritme, hebben de wedstrijd verstandig ingedeeld en vooral geen enkel foutje begaan. Dit weekend verwachten we een herhaling daarvan en dan denk ik dat we een goede kans maken op de zege. Een wedstrijd moet uiteraard altijd gereden worden, maar een goede voorbereiding is al het halve werk. De sfeer zit goed en ik merk dat het volledige team een boost heeft gekregen met de prestaties van drie weken geleden op Circuit Zolder. Naast de #97 in Ivanti-kleuren, is er dit weekend uiteraard ook de #99 voor regerend kampioen Dylan Derdaele en Michael Cool en ook zij moeten kunnen strijden voor de algemene zege. De Porsche 911 GT3 Cup #78 van Michiel Haverans tekent eveneens present, toch een van de revelaties van de seizoensopener. Omdat we op Pinkstermaandag een wedstrijd over 3 uur afwerken, gingen we op zoek naar een teamgenoot voor hem en lang moesten we daar niet voor zoeken. Michiel is goed bevriend met Marc Goossens en aangezien Marc hem eerder al bijstond als coach, was de keuze snel gemaakt. Voor hen primeert uiteraard niet de zege, maar is het belangrijk foutloos te blijven en zoveel mogelijk ervaring op te doen. In Zolder bleek dat Michiel geen angst heeft om zich te weren tegen veel meer ervaren concurrenten en als het geluk aan zijn kant staat, is het niet ondenkbaar dat we hem dit seizoen op het podium zien eindigen.”

Vanwege het Pinksterweekend, worden de vrije trainingen en kwalificaties afgewerkt op zondag, waarbij op maandag om 10 na 10 de start wordt gegeven voor de wedstrijd over 180 minuten.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op vrijdag 3 juni 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Magny-Cours Cups.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons