van der Horst

Belgium Racing met zegehonger naar openingsmanche Porsche Carrera Cup Benelux!

Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dylan Derdaele - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Dit weekend wordt op het Circuit de Spa-Francorchamps de Porsche Carrera Cup Benelux 2022 op gang gevlagd. Op het programma van de snelste merkencup van de Lage Landen staan zoals vertrouwd twee wedstrijden over 30 minuten + 1 ronde. Met regerend kampioen Dylan Derdaele mikt het Limburgse team op de zege, terwijl Koen Wauters voor podiumplaatsen moet strijden in de ProAm-categorie.
  • Hamofa Performance
“We starten het Porsche Carrera Cup Benelux-seizoen opnieuw in een prachtige setting”, lacht teameigenaar Patric Derdaele. “De 6 Uur van Spa vormt de generale repetitie op de mythische 24 Uur van Le Mans en in het voorprogramma van die wedstrijd werkt de Porsche Carrera Cup Benelux twee manches af. We investeerden afgelopen winter in twee nieuwe wagens en dat is niet zonder reden. We mikken dit seizoen in eerste instantie op zeges om op die manier een goede basis te leggen om aan het einde van het seizoen met Dylan een gooi te doen naar een derde titel, wat een record zou zijn.”

“Ik heb goede herinneringen aan Spa-Francorchamps, want vorig jaar kende ik een uitstekende seizoensstart nadat ik een pole neerzette en beide zeges pakte”, valt Dylan Derdaele zijn vader bij. “Ik besef echt wel dat dat een uitzonderlijke prestatie was en dat het moeilijk gaat zijn dat kunstje dit jaar over te doen, maar we gaan het wel proberen. Belgium Racing heeft deze seizoensopener tot in de details voorbereid en het grote verschil met 12 maanden geleden, is dat we nu een pak ervaring hebben met de Porsche 911 GT3 Cup type 992. Datzelfde geldt echter ook voor de concurrentie, dus we gaan het weekend verstandig aanpakken en vooral proberen om stevige punten te scoren.”

Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Koen Wauters - Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Naast Dylan Derdaele, keert ook een ander bekend gezicht terug naar de Porsche Carrera Cup Benelux. Belgium Racing zet namelijk een tweede exemplaar van de Porsche 911 GT3 Cup in voor Koen Wauters. “Door een drukke professionele agenda heb ik de voorbije acht maanden niet kunnen racen”, erkent de man die in het Belcar Endurance Championship en de Porsche Carrera Cup Benelux de kleuren van Ivanti verdedigt. “Samen met Belgium Racing hebben we enkele testen afgewerkt waarbij ik vrij snel terug in het ritme zat. Racen is als fietsen, dat verleer je niet. Door, naast mijn enduranceprogramma in Belcar, ook de sprintraces van de Porsche Carrera Cup Benelux te betwisten, hoop ik zo snel mogelijk de Porsche 911 type 992 volledig te doorgronden. Het niveau bij zo’n sprintraces ligt doorgaans hoog en ik zal heel blij zijn als ik zonder kleerscheuren de meet bereik, al droom ik stiekem toch ook wel van een ereplaats.”

Naast de Porsche Carrera Cup Benelux komen dit weekend ook de merkencups uit Duitsland en Frankrijk in actie op het mooiste circuit ter wereld. De bolides rijden evenwel hun afzonderlijke races. Voor de Porsche Carrera Cup Benelux betekent dat kwalificaties op vrijdag om 11u35 en de eerste race later die dag om 16u25. De start van race 2 wordt gegeven op zaterdag om klokslag 10u.

Persbericht Belgium Racing Team
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Porsche Carrera Cup Benelux op donderdag 5 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 6H Spa.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons