van der Horst

Belgium Racing opnieuw met Porsche 991 GT3 Cup

Patric Derdaele - Belgium Racing
Patric Derdaele - Belgium Racing
«Zowel in de 24 Hours of Zolder als in de Belcar Endurance willen wij gaan voor het podium,” klinkt het bij Belgium Racing. Op de voorlopige deelnemerslijst van het Belcar Endurance Championship tellen we al 37 auto’s en in de Belcar 1, zeg maar de topklasse, prijkt achter de Porsche 991 GT3 Cup de naam van Belgium Racing. Winnaar van de 24 Hours of Zolder, 2de in de Belcar-punten, BRCC-titel en ook kampioen in zowel de Pro-klasse als de Am-klasse van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux: de mannen van Patric Derdaele schreven in 2015 een hele pagina in de geschiedenis van de Limburgse formatie.
  • Heinz Performance
Belgium Racing - Porsche 991 Cup
Belgium Racing - Porsche 991 Cup
“2015 was inderdaad het beste jaar van Belgium Racing,” klinkt team owner Derdaele fier.“Of we dat allemaal kunnen herhalen, zal de praktijk ons moeten leren. Ons programma werd flink bijgestuurd en hierdoor gaat alle aandacht naar de Belcar en dus ook de 24 Hours of Zolder. Er werd tijdens de voorbije wintermaanden heel wat gepraat over de reglementen en de problematiek van het gelijkschakelen van proto’s met GT’s. Uiteindelijk kwam er een compromis uit de bus met een normtijd. Niet ideaal als oplossing, maar net zoals vorig jaar geven wij ons niet gewonnen, want als Belgium Racing aan de start komt, dan is het om vooraan mee te strijden en niets aan het toeval over te laten. Ja, zowel in de 24 Hours of Zolder als in de Belcar Endurance gaan we voor het podium.”

Voor de derde keer op rij won Belgium Racing de 24 Hours. Deze keer zorgden Dylan Derdaele, Peter Hoevenaars, Marc Goossens en Kenneth Heyer voor het finale “KO” van de Wolf GB08 van Italianen Bellarosa-Belotti en Belgian Geoffroy. In 2014 versloegen Dylan Derdaele, Kenneth Heyer, Peter Hoevenaars en Frank Thiers een gelijkaardige Wolf van Longin-Kumpen-Beliën-Bellarosa en één jaar eerder hielden Dylan Derdaele, Kenneth Heyer, Bert Redant, Kuba Giermaziak en Frank Thiers de snelle Audi R8 LMS Ultra van Vanthoor-Kumpen-Longin-Ide achter zich.

“In zuivere snelheid konden wij vorig jaar geen vuist maken tegen de proto’s, “ benadrukt team-manager Jan Gabriëls. “Wij moesten het andermaal hebben van de betrouwbaarheid van onze Duitse machines en konden het verschil maken dankzij onze perfect uitgekiende strategie. Dat zal ook dit jaar nodig zijn, want wij gaan er van uit dat de tegenstand opnieuw sneller uit de hoek zal komen en dat ook gaat volhouden tot aan de eindmeet…”

Wie er dit jaar achter het stuur kruipt van de Porsche 991 GT3 Cup is nog niet geweten. Veel zal afhangen van het programma van Dylan Derdaele in de Japanse Super GT. Vorig jaar hielp hij het Gulf Racing Team Japan aan de teamtitel in de GT Asia en die prestaties lieten Derdaele Junior toe een vervolg te breien aan het Japanse verhaal.

“Voor Dylan ligt inderdaad de prioriteit in Japan,” zegt vader Patric. “In functie van de nog te bepalen races waarin hij daar kan starten, zal hij aanwezig tekenen in de Belcar. Maar ik weet nu al dat wij hem nodig hebben in de 24 Hours of Zolder, want de Zolderse etmaalrace staat met stip genoteerd op de agenda van Belgium Racing.”

Tot hiertoe bracht Belgium Racing steeds twee Porsches aan de start van de topper van Circuit Zolder en ook in wat in 2015 nog Belcar Trophy heette zagen we auto’s van Stuttgart onder het tentzeil van Belgium Racing. Voortaan mogen we het ook hebben over München.

“Omdat wij geloven in de formule van een merkentrofee binnen de Belcar, zal Belgium Racing een BMW runnen in de M235i Cup,” verduidelijkt nog Patric Derdaele.  “Namen van rijders kunnen we nog niet bekendmaken. Zoals we evenmin al zekerheid hebben over de komst van een tweede Porsche.”

Met de aanwezigheid van de formatie uit Overpelt zouden het Belcar Endurance Championship én de 24 Hours of Zolder kunnen rekenen op één van de meest trouwe gangmakers én kanshebbers voor de Belgische Belcar-titel!

Kalender Belcar Endurance Championship 2016:
9-10 april: Masters Historic Racing & Belcar – Circuit Zolder
11-12 juni: Spa Euro Race – Circuit de Spa-Francorchamps
2-3 juli: Syntix Superprix powered by Pirelli – Circuit Zolder
20-21 augustus: 24 Hours of Zolder – Circuit Zolder
8-9 oktober: American Festival Circuit Zolder Nascar Finals

Belcar Press
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 14 maart 2016.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons