van der Horst

Belgium Racing overwint net voor middernacht pechduivel

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Met nog tien minuten op de klok in de nachttraining van de 24 Hours of Zolder 2022 deed de Belgium Racing-crew wat niemand nog voor mogelijk achtte: ze brachtten de krachtbron in de Porsche #99 van Dylan Derdaele, Michael Cool, Kenneth Heyer en Ziad Geris terug tot leven. De motor van de bolide wilde sinds de tweede training eerder op de dag niet meer starten. Urenlang braken zowel de eigen monteurs als mensen bij Porsche en concullega's van andere teams het hoofd, zonder een oplossing te vinden. Tot in de nachttraining Paul Geeris de troepen van Patric Derdaele ter hulp schoot en de wagen uiteindelijk nog vijf ronden zou afleggen.
Patric Derdaele - Paul Geeris
Patric Derdaele - Paul Geeris
"Dit is een prachtige beloning voor de Belgium Racing-jongens, die de voorbije uren koortsachtig zochten naar een oplossing voor het probleem dat ons het grootste deel van de dag in de pitbox hield", vertelt Patric Derdaele aan Autosport.be. "We begrijpen het probleem momenteel zelf niet goed, want we hadden eerder vandaag de stuurdoos reeds vervangen door een nieuw exemplaar van Porsche, maar toch startte de wagen niet. Paul Geeris bracht ons een reserve-onderdeel uit zijn voorraad en je ziet het resultaat. Op mentaal vlak is dit zo belangrijk, het team kan de dag afsluiten met een wagen die terug rijdt. Uiteraard is onze voorbereiding volledig in het water gevallen, maar we kijken nu vooruit naar de wedstrijd, die we vanaf de laatste plaats op de startgrid zullen aanvatten. No team, no glory; nog maar eens..."

"We zijn op de piste uiteraard concurrenten, maar als ik een team als Belgium Racing kan helpen, hoef ik daar niet over te twijfelen", lacht Paul Geeris. "Meer hoeft daar niet over gezegd te worden."
 

 Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 11 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons