van der Horst

Belgium Racing pakt Belgische titel in GT Cup, maar verliest kostbare punten in algemeen klassement

Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Na vier zeges op rij in GT Cup en een zesde, een vijfde en twee vierde plaatsen algemeen is er afgelopen weekend een einde gekomen aan de zegereeks van Belgium Racing in de BRCC Endurance. Het Limburgse team dat vorige week nog de 24 Hours of Zolder achter zijn naam zette kwam tijdens de 600 km of Spa drie seconden te kort op de Porsche van Koen Wauters om de vijfde zege op rij binnen te halen in de BRCC Endurance of het Belgisch Endurance kampioenschap.
Podium GT Cup 600 Km Spa
Podium GT Cup 600 Km Spa
Patric Derdaele: “We mogen hier normaliter niet verliezen en we mislopen zodoende zeven punten. Zeven zéér belangrijke punten inzake de afwikkeling van het Belgisch omloopkampioenschap. Het was allemaal opnieuw zeer goed begonnen met Chris Mattheus die een goede start nam en de voeling met leider Koen Wauters niet verloor. Een ietwat vermoeide Kenneth Heyer, die net de overwinning van de 24 Hours of Barcelona had behaald, nam over en kwam iets later binnen met een kapotte velg na een aanrijding. Hierdoor smolten onze winstkansen, want we moesten nog een derde stop doorvoeren om de pilotenwissel door te voeren met Dylan. Een halve ronde op een kapotte velg, gecombineerd met een extra pitstop waardoor we 27 seconden langer in de pitlane stonden dan reglementair nodig heeft ons uiteindelijk de das omgedaan. Dylan heeft nog getracht om het gat met Wauters te dichten en strandde uiteindelijk op drie seconden na een waanzinnige stint waarbij hij een chrono van 2’27”111 op de klok zette. Nooit eerder heeft onze Porsche Supercup een dergelijke chrono gereden. Maar het kalf was verdronken”.

Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
De BRCC Endurance bestaat uit zes wedstrijden, waarvan de vijf beste uitslagen in rekening worden gebracht bij de eindafrekening na de laatste wedstrijd op Circuit Zolder. Met nog één wedstrijd voor de boeg is Belgium Racing reeds zeker van de titel in de Klasse GT Cup. Maar de Limburgse troepen rond teameigenaar Patric Derdaele willen uiteraard ook zo hoog mogelijk scoren in de algemene eindstand. Op papier staat de Audi R8 GT3 LMS van Longin en Kumpen aan de leiding met 5 punten voorsprong op Belgium Racing, 12 punten op de Aston Martin van GPR en 32 op de ProSpeed-Porsche. Maar in de praktijk moet men nu reeds rekening houden met het verplichte schrapresultaat indien men wil weten waar men staat voor de laatste rechte lijn op Circuit Zolder. En na aftrek van het minst goede resultaat komt ProSpeed opnieuw aan de leiding met één puntje voorsprong op PK Carsport, zes op GPR en negen op Belgium Racing. Indien geen van de top drie nog een steek laten vallen, wordt het voor Belgium Racing dus zeer moeilijk om nog een plaats binnen de top 3 te veroveren.

Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Belgium Racing - Porsche 997 Supercup
Patric Derdaele: “Dat is net de reden waarom ik het doodjammer vind dat we minstens zeven punten lieten liggen afgelopen weekend. We hadden het zelfs de Audi moeilijk kunnen maken in Spa. Dit geldt uiteraard ook voor Dylan die na de aftrok van het minst goede resultaat Dupont naar de leiding ziet spurten in het Junior Championship. We moeten dus tijdens de Belgian Masters op Circuit Zolder trachten opnieuw onze Klasse te winnen en zo hoog mogelijk scoren tegen de drie voorliggers die allemaal over wagens beschikken die intrinsiek sneller zijn dan onze Porsche Supercup. Dus inzake de top 3 in het eindklassement hebben we het niet meer in eigen handen en we moeten hopen dat er nog eentje een steek laat vallen”.

“Maar los van het puntenverlies in Spa moet ik toch de ganse crew bedanken dat we opnieuw een frisse wagen aan de start hadden na de loodzware 24 Hours of Zolder. Het was een race tegen de tijd, maar we hebben de vooropgestelde deadline gehaald en ik ben fier op mijn team”, besluit Patric Derdaele.

Belgium Racing Press
Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Racing Car Championship op maandag 9 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 600 km of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons