van der Horst

Belgium Racing pakt leiding in Belgisch Kampioenschap!

Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Belgium Racing trok afgelopen weekend naar het Nederlandse Assen met maar één doel voor ogen: winnen! Met twee zeges in evenveel wedstrijden werd die opdracht dan ook volbracht. Bovendien veroverden Dylan Derdaele en Nicolas Saelens de leidersplaats in de rangschikking voor het Belgisch Kampioenschap uithouding op circuit.
  • St. Paul

Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO
“We keren tevreden terug naar Belgisch Limburg, al hebben onze rijders dit weekend helse weersomstandigheden moeten trotseren”, analyseert Jan Gabriëls, teamchef bij Belgium Racing. “De strategie klopte en ook de pitstops werden door de rijders en het team feilloos uitgevoerd, waarmee we de basis legden voor het goede resultaat met de Lamborghini Huracán Super Trofeo. Helaas liepen we met de Porsche 911 GT3 Cup tegen een technisch probleem aan op zaterdag en had Kris Wauters op zondag pech. Hij sleepte alsnog twee podiumplaatsen uit de brand.”

Op zaterdag stond er een sprintrace van 60 minuten op het programma. “Voor de start regende het en dat zag ik maar al te graag gebeuren”, vertelt Dylan Derdaele. “Ik rij namelijk graag in de regen, maar ik stond geschoeid op slicks. Helaas was er een probleem met de radioverbinding tussen de wagen en de pits, waardoor ik de vraag van het team om te pitten niet meekreeg. Toen ik besloot te pitten, werd de race stilgelegd. Het is in die omstandigheden verboden de pitstraat in te rijden, maar in alle hectiek is mij dat ontgaan. We kregen terecht een straf, waardoor we een volledige ronde verloren en uiteindelijk nipt naast het ereschavot vielen. De zege in de klasse was toen echter wel veiliggesteld.”

Nicolas Saelens
Nicolas Saelens
Na sprint op zaterdag, was het tijd voor endurance op zondag, maar wederom besloten de weergoden de hemelsluizen te openen boven het TT Circuit en opnieuw stond Dylan Derdaele dus te popelen om te racen. “Dylan nam een blitsstart”, vertelt teamgenoot Nicolas Saelens. “Hij ging in geen tijd enkele intrinsiek snellere wagens voorbij en verzekerde zich van een plaats in de kopgroep. Nadien hebben we getracht om de race te controleren, waardoor we uiteindelijk opnieuw onze klasse wonnen en als derde algemeen afsloten. Bovendien klokten we ook de snelste rondetijd, wat ons een bonus oplevert in de rangschikking. In die rangschikking staan we nu aan de leiding. Het seizoen is nog lang, maar ik leid liever dan te achtervolgen!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Kris Wauters werkte het weekend solo af op de Porsche 911 GT3 Cup #97, maar kende twee lastige races. “Wat kan ik zeggen?”, zucht Wauters. “De vele kiezelstenen op de piste sloegen de radiator lek tijdens de kwalificaties en leidden tijdens de eerste race tot een remprobleem op mijn Porsche, iets dat we voorheen nog nooit tegenkwamen. Ik kon de wagen uiteindelijk op een derde plaats in de klasse over de meet sturen. Op zondag verliep de race in eerste instantie goed, tot ik in de regenachtige omstandigheden een Full Course Yellow-bord te laat opmerkte en daarvoor bestraft werd. Opnieuw diende ik me tevreden te stellen met de derde plaats. Tweemaal derde, niet de resultaten waarvoor we naar Assen waren afgezakt, maar het zij zo.”

De volgende afspraak van het Belcar Endurance Championship is opnieuw op Circuit Zolder. Begin oktober wordt er in de marge van het Europese Kampioenschap NASCAR een race over 180 minuten verreden. Voor Belgium Racing Program Manager Marc Goossens en Dylan Derdaele wordt het een druk weekend, want naast hun taak in het Belcar Endurance Championship betwisten beide rijders ook de NASCAR-races dat weekend. De start van de NASCAR Whelen Euro Series wordt overigens komend weekend gegeven, op het Italiaanse circuit van Vallelunga, nabij Rome.

Persbericht Belgium Racing
Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 7 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Assen DTM.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons