van der Horst

Belgium Racing trekt Marc Goossens aan

Marc Goossens
Marc Goossens
Belgium Racing kijkt vol vertrouwen naar het seizoen 2020. Het team dat onder leiding van Patric Derdaele en Jan Gabriëls meer dan één bladzijde in de geschiedenisboeken van de Belgische autosport schreef, rust niet op haar lauweren en zorgde de voorbije maanden voor versterking op verschillende vlakken, want ook in het derde decennium van het derde millennium is het Limburgse team op vele fronten actief.
Belgium Racing algemeen kampioen Belcar 2019
Belgium Racing algemeen kampioen Belcar 2019
Na meer dan 20 jaar hoeft Belgium Racing hoegenaamd geen introductie meer. De tandem Patric Derdaele en Jan Gabriëls slaagde er de voorbije decennia in een team op poten te zetten dat onder meer vier keer de 24 Hours of Zolder wist te winnen met Porsche en afgelopen jaar naast de Belgische titel uithouding op circuit met Lamborghini ook de vicetitel pakte in de Porsche Carrera Cup Benelux dankzij Dylan Derdaele. “Als ik terugblik, zijn er inderdaad heel wat mooie momenten geweest”, lacht teameigenaar Patric Derdaele. “Eigenlijk was het van bij het begin duidelijk dat Jan en ikzelf konden rekenen op een fantastisch team en dat is de rode draad in het succesverhaal. De vele zeges en titels zijn daar een overduidelijk bewijs van. Als we aan de start verschijnen van een kampioenschap, is dat met één ambitie: winnen. Dat lijkt evident, maar dat is het niet. Het hele team is een raderwerk en elke schakel is belangrijk, ongeacht het kampioenschap of de wedstrijd.”

Dylan Derdaele - Belgium Racing Porsche
Dylan Derdaele - Belgium Racing Porsche
“We verdienden jarenlang onze strepen met Porsche, maar besloten vorig jaar een stap in het ongewisse te zetten”, vertelt team manager Jan Gabriëls. “Niet alleen schaften we een Lamborghini Huracán Super Trofeo aan voor het Belcar Endurance Championship, ook stoomden we drie Ford Fiesta klaar voor de Ford Fiesta Sprint Cup, naast ons programma in de Porsche Carrera Cup Benelux uiteraard. Een huzarenstukje, want de wagens kunnen niet meer verschillend zijn van elkaar. De ambitie was echter duidelijk: strijden voor zeges en titels en dat deden we. Drie verschillende kampioenschappen met drie totaal verschillende wagens vraagt echter een andere aanpak dan we tot dusver gewend waren. We moesten onze werkwijze aanpassen en hebben na het seizoen een grondige evaluatie gedaan. Daaruit kwamen enkele verbetervoorstellen.”

Dylan Derdaele - Belgium Racing Ford
Dylan Derdaele - Belgium Racing Ford
Belgium Racing groeide vorig jaar zeer sterk, maar ook de bedrijven uit de Derdaele Group breidden uit. “Een mens heeft maar twee handen”, lacht Patric Derdaele, gedelegeerd bestuurder van de Derdaele Group. “We merkten tijdens het afgelopen seizoen reeds dat mijn drukke agenda soms voor problemen kon zorgen. Jan en de rest van het team hebben dat altijd perfect opgevangen, maar het was geen ideale situatie. Daarom hebben we besloten Marc Goossens aan te trekken als ondersteuning voor zowel Jan als mijzelf. Net als Belgium Racing, is Marc Goossens een begrip in de Belgische autosport, en ver daarbuiten. Hij kent het klappen van de zweep en is dus de uitgelezen persoon om Belgium Racing mee vorm te geven de komende jaren.”

Belgium Racing - Lamborghini Huracán Supertrofeo
Belgium Racing - Lamborghini Huracán Supertrofeo
“Ik ken Belgium Racing uiteraard al heel wat jaren”, bevestigt Marc Goossens die nog steeds co-recordhouder is qua aantal zeges in de 24 Hours of Zolder. “Ik maakte deel uit van de winnende bezetting in de 24 Hours of Zolder bij de twee laatste triomfen van Belgium Racing en voel me echt thuis in het team. Toen Patric en Jan me vroegen om de rangen te vervoegen, heb ik geen moment getwijfeld. Ik kan me vinden in de groeiplannen die het team heeft en denk dat ik mijn steentje kan bijdragen. Het team is uiterst ervaren en onder de deskundige leiding van Jan Gabriëls loopt het technische verhaal als een trein, dat heb ik zelf mogen meemaken. Als rijder is het moeilijk om geen 100% vertrouwen te hebben in zijn team; niets wordt aan het toeval overgelaten.”

“Jan kent zijn pappenheimers, zoveel is duidelijk”, vervolgt Goossens die bij het team de rol van Program Manager zal invullen. “Waar veel mensen Belgium Racing met Porsche vereenzelvigen, willen we in de toekomst eigenlijk nog meer nieuwe markten aanboren. De eerste stappen zijn vorig jaar gezet met de Lamborghini en de Ford’s, maar ik merk dat er een grote behoefte is aan een tak die kan helpen bij het opleiden van piloten die hun eerste stappen in de racerij zetten, of dat nu gentlemen-rijders of jonge wolven zijn. Daarnaast kan ik mijn internationale ervaring gebruiken om het team te helpen op administratief en commercieel vlak. Als onderdeel van die strategie, bouwt Derdaele Group momenteel aan een prachtige nieuwe locatie die het ganse raceteam zal huisvesten. Met meer dan 3300 m2 zal er de komende jaren aan ruimte geen gebrek zijn voor Belgium Racing, en andere initiatieven, maar daarover in de nabije toekomst meer.”

Persbericht Belgium Racing - Foto's: Belgium Racing/SpeedcatchersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 16 januari 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons