van der Horst

Belgium Racing verdedigt Belgische titel met drie Porsches 911

Dylan Derdaele - Nicolas Saelens
Dylan Derdaele - Nicolas Saelens
Naast de eerder aangekondigde Porsche 911 GT3 Cup voor Glenn Paenen en Jan Ooms, zal Belgium Racing ook twee exemplaren van de Porsche 911 GT3 Cup type 992 inzetten in het Belcar Endurance Championship. Met die nagelnieuwe wagen gaan Nicolas Saelens en Dylan Derdaele op zoek naar een derde Belgische titel op rij. Clouseau-broers Koen en Kris Wauters bemannen eveneens een Elfer van de laatste generatie in hun jacht op zeges.
  • St. Paul

Koen Wauters
Koen Wauters
“Afgelopen winter hebben we heel bewust de keuze gemaakt om twee exemplaren van de nieuwe Porsche 911 GT3 Cup aan te schaffen”, verduidelijkt teameigenaar Patric Derdaele. “Met die aankoop willen we de komende jaren enkele nieuwe mooie bladzijden schrijven in het succesverhaal van Belgium Racing. Met het vorige model wonnen we liefst twee keer op rij de 24 Uur van Zolder en we zijn vastberaden om dat te herhalen met deze wagen. In nauwe samenwerking met onze trouwe partners hebben we een ambitieus programma uitgewerkt waarmee we gaan zorgen dat Belgium Racing ook de komende jaren een van de Belgische referenties blijft!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup Type 991
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup Type 991
“Dat vertaalt zich uiteraard in concrete doelen. Op sportief vlak kunnen we als regerend tweevoudig Belgisch kampioen slechts één ambitie hebben: een derde titel op rij”, preciseert de Limburgse ondernemer. “De geldende reglementen maakten dat onze Porsche 911 de voorbije jaren niet de snelste wagen van het veld was, maar toch knokten we ons tweemaal op rij naar de Belgische titel. Het hele team is enorm enthousiast om op dat elan verder te gaan en ik ben dan ook verheugd dat zowel Dylan en Nicolas, als Koen en Kris en Glenn en Jan ook in 2021 de kleuren van Belgium Racing zullen verdedigen.”

“Een nieuwe wagen ontvangen is altijd een speciaal moment”, erkent teamchef Jan Gabriëls. “Er zijn wereldwijd maar weinig teams die nu reeds over deze wagen beschikken en Belgium Racing is er daar één van. We kunnen bogen op jaren ervaring met Porsche, maar toch verschilt deze zevende generatie 911 enorm veel van zijn illustere voorgangers. Stellen dat we vanaf nul beginnen is misschien wat overdreven, maar er ligt niettemin heel wat werk op de plank, zowel voor de rijders als voor onze monteurs en ingenieurs. Het zal erop aankomen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk bij te leren.”

Kris Wauters
Kris Wauters
“We hebben reeds enkele testsessies met de nieuwe type 992 achter de rug en uiteraard houden we nauw contact met Porsche zelf. Toch leren we nog uit elke test en dat is de reden waarom we, naast ons programma in de competitieve Porsche Carrera Cup Benelux, met deze nieuwe wagens ook aan de start staan van het Belcar Endurance Championship. Door twee kampioenschappen te betwisten met daarenboven nog twee wagens van de laatste generatie in elke race, kunnen onze ingenieurs een schat aan informatie vergaren. Zo willen we onze concurrenten een stapje voor blijven en bovendien kunnen op die manier ook Koen en Kris dit jaar reeds racen met de nieuwe Porsche. Zo kunnen zij in het begin van de levenscyclus van de wagen reeds heel wat ervaring opbouwen, wat een niet te versmaden voordeel zal zijn de komende jaren.”

Het Belcar Endurance Championship telt in 2021 drie klassen, met elk een eigen Belgische titel: prototype, GT’s en toerismewagens. Alle wagens delen de piste tijdens in totaal zes wedstrijden, waaronder de 24 Hours of Zolder en één uitstap naar de Duitse Hockenheimring. De start van het seizoen wordt gegeven op Circuit Zolder in het weekend van 8 en 9 mei.


Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op vrijdag 23 april 2021.
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons