van der Horst

Belgium Racing verdedigt titel in Belcar en maakt coachingplannen concreet

Marc Goossens - Jan Ooms - Glenn Paenen
Marc Goossens - Jan Ooms - Glenn Paenen
Belgium Racing versterkte zich afgelopen winter en bouwde onder meer aan een nieuw atelier. Gezien de start van het autosportseizoen met rasse schreden nadert, licht het succesvolle Limburgse team een tipje van de sluier wat betreft de plannen voor het seizoen 2020 in het Belcar Endurance Championship.
  • Prospeed Competition
Marc Goossens, die tijdens de winterperiode werd aangetrokken als Program Manager, geeft een woordje uitleg. “Nadat we vorig jaar de algemene Belcar-titel veroverden met onze Lamborghini Huracán Super Trofeo EVO, willen we deze uiteraard verdedigen. Dylan Derdaele zal het stuur nemen, maar wie hem flankeert, is nog niet geweten. Rijders met interesse, mogen ons altijd contacteren. Er zijn reeds enkele gesprekken gaande, maar er is nog niets definitief. In elk geval opteren we voor een combinatie die ons in staat moet stellen opnieuw hoog te scoren!”

“Tot zover het traditionele aspect, want we hebben de voorbije maanden ook hard getimmerd aan vernieuwing en introduceren daarvoor trots ons coachingprogramma. Hierin willen we mensen die hun eerste stappen in de autosport zetten helpen groeien op een zo efficiënt mogelijke manier. We maken daarbij handig gebruik van de jarenlange ervaring van Belgium Racing, zowel op technisch vlak als met sportieve en extra-sportieve aspecten. De eerste rijders die intekenden op ons programma zijn Jan Ooms en Glenn Paenen.”

Jan Ooms kreeg de autosport met de paplepel ingegeven, “via mijn vader kwam ik in contact met de autosport. Hij heeft zelf nog lange tijd geracet met een Porsche 996 GT3 Cup, waaronder driemaal in de 24 Uur van Zolder. Ik mag nu dus in zijn voetsporen treden en dat voelt heel speciaal”, erkent de Kempenaar. “Hoewel ik zelf al heel wat karting en track days heb gereden, kwam ik tot dusver nooit echt competitief in actie – op één seizoen BTCS met een Renault Clio na, meer dan tien jaar geleden. Vorig jaar begon het dan terug te kriebelen en besloot ik om samen met Glenn een BMW M3 de sporen te geven in de BGDC. De wagen had 500pk, maar is op geen enkele manier te vergelijken met de Porsche GT3 die we dit seizoen onder de bips geschoven krijgen.”

“Ik ben een wielerfan in hart en nieren, en heb ook mijn eigen wielerploeg”, verduidelijkt Glenn Paenen. “Ik zocht echter een andere uitdaging en via Jan kwam ik in contact met de autosport. Na de eerste stappen met de BMW vorig jaar, merkten zowel Jan als ik dat we ervaring misten; niet verwonderlijk uiteraard. We kwamen dan in contact met Marc Goossens, die een streekgenoot is van Jan. Hij vertelde ons over Belgium Racing en eigenlijk voelden we meteen een klik. We hebben dan samengezeten met o.a. onze hoofdsponsor Titan Cargo om een programma uit te werken en daarbij zijn we geland bij een seizoen Belcar met een Porsche 911 GT3 Cup van de laatste generatie. Dat programma kunnen afwerken bij een gerenommeerd team als Belgium Racing, dat met dit soort wagen vier keer op rij de 24 Uur van Zolder won, moet ons in staat stellen snel progressie te maken. Ik kan niet wachten tot de eerste race en… dat eerste podium!”

Het Belcar Endurance Championship 2020 start in het weekend van 25 en 26 april. Meteen staat er een dubbele manche over 120 minuten op het programma in het kader van de DTM-seizoensopener op Circuit Zolder.

Persbericht Belgium RacingSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 12 maart 2020.
  • G&A Motors Motorsport

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons