van der Horst

Testdagen Bahrein: Dag 2: Stoffel Vandoorne zet leerproces verder

Rio Haryanto - Caterham
Rio Haryanto - Caterham
Op de tweede GP2 testdag in Bahrein was het opnieuw een rijder van het Caterham team die de snelste dagtijd neerzette, na Alexander Rossi gisteren was het vandaag de beurt aan Rio Haryanto. Teamgenoot Alexander Rossi klokte de tweede chrono en werd gevolgd door Julian Leal (Carlin), Raffaele Marciello (Racing Engineering) en Jolyon Palmer (DAMS). Stoffel Vandoorne zet zijn leerproces verder en reed opnieuw een record aantal ronden zonder een prestatie na te streven. In de snellere morgensessie leverde het onze landgenoot een zevende tijd op, in de namiddag tuimelde hij naar de negentiende stelling.
Een bewolkte hemel begroette de rijders vandaag bij het toekomen op het circuit van Bahrein. Stoffel Vandoorne ging opnieuw als een van de eersten de baan op maar het was Conor Daly die profiteerde van zachte rubbers om een eerste snelle tijd neer te zetten. Nadat een paar regendruppels de baan afkoelden besloten bijna alle rijders om voor soft Pirelli’s te opteren en de tijden gingen meteen drastisch naar beneden. Rio Haryanto slaagde er in om met zijn 1:39.129 zomaar eventjes drie tienden af te doen van de
Stoffel Vandoorne - ART GP
Stoffel Vandoorne - ART GP
pole position tijd van verleden jaar. Alexander Rossi probeerde daarna nog sneller te gaan maar zijn 1:39.173 was net niet snel genoeg om zijn teamgenoot de toptijd te ontzeggen. Julian Leal sloot met een ronde in 1:39.538 af als derde voor Marciello (1:39.704), Palmer (1:39.854) en Mitch Evans (Russian Time - 1:39.870). Stoffel Vandoorne (ART GP) sloot de sessie af als zevende met een tijd van 1:39.913.

In de namiddag klaarde het uit en de temperatuur ging de hoogte in, de teams besloten om zich te concentreren op racesimulaties en de tijden lagen dan ook heel wat hoger dan in de morgen. Daarvan profiteerde Daniel de Jong die lange tijd de snelste chrono op zijn naam had staan, tot Daniel Abt hem van de eerste positie verdrong. De Jong liet dan zachte banden monteren en greep opnieuw de koppositie met een tijd van 1:40.508. Verschillende rijders volgden in de slotminuten zijn voorbeeld en Abt zou nog afzakken naar de achtste positie. Johnny Cecott claimde uiteindelijk de tweede tijd voor Julian Leal en Vittorio Ghirelli. Stoffel Vandoorne legde in deze tweede sessie niet minder dan 46 ronden af maar bleef steken op een negentiende tijd.

Foto's: GP2 Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in GP2 Series op donderdag 20 maart 2014.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons