van der Horst

Spa Euro Race: Belgium Racing wil leidersplaats in BK-tussenstand verstevigen

Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Na twee afspraken buiten de Belgische landsgrenzen slaat Belgium Racing dit weekend zijn tenten opnieuw op in eigen land. Op het F1-circuit van Spa-Francorchamps staat namelijk de derde afspraak van het Belcar Endurance Championship 2021 gepland, de eerste en tevens enige keer dat het Belgische uithoudingskampioenschap halthoudt in de Ardennen. Belgium Racing tekent opnieuw present met drie exemplaren van de potente Porsche 911, al is er wel een rijderswissel op de bolide #97. Marc Goossens trekt opnieuw de racehandschoenen aan en vervangt eenmalig Kris Wauters.
  • St. Paul

“Belgium Racing heeft een ontzettend drukke start van het seizoen achter de rug, met vier opeenvolgende raceweekends waarbij we bovendien soms ook op meerdere locaties tegelijk present tekenden”, verduidelijkt teameigenaar Patric Derdaele. “Dat is vanzelfsprekend ook niet altijd even eenvoudig voor onze monteurs en ingenieurs, maar de jongens hebben fantastisch werk geleverd. Onze laatste race ligt nu 2 weken achter ons en we hebben die periode van relatieve rust gebruikt om de batterijen op te laden zodat we de komende weken opnieuw voor 200% kunnen strijden voor de zeges!”

Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Na twee opeenvolgende zeges, kennen Nicolas Saelens en Dylan Derdaele meteen ook hun opdracht voor dit weekend. “We zakken af naar Spa met als doel onze leidersplaats in de voorlopige tussenstand van het Belgisch kampioenschap te verstevigen”, stelt Dylan Derdaele. “Hoewel het de enige Belcar-manche is dit jaar in Spa, is het niet de eerste keer in 2021 dat we in actie komen op het Ardeense circuit. Zowel Nicolas als ikzelf hebben in Spa de seizoensopener van de Porsche Carrera Cup Benelux betwist, een meeting waar we collectief uitermate goed voor de dag kwamen. Dat sterkt ons in het vertrouwen dat we dit weekend de derde zege op rij kunnen najagen!”

Voor de zusterwagen #98 wordt het een weekend van aanpassen. “We hebben vorig jaar en dit jaar niet geracet in Spa-Francorchamps, dus dat is wat wennen”, erkent Glenn Paenen. “Gelukkig hebben we hier eerder dit seizoen wel kunnen testen en ook deze week lassen we nog een extra training in. Dat is goed voor het vertrouwen en we hopen dan ook om zondag opnieuw op het ereschavot te mogen plaatsnemen. Na ons podium bij de seizoensopener in Zolder kijken we er reikhalzend naar uit om ook te mogen juichen op het mooiste circuit ter wereld!”

Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 991 GT3 Cup
Marc Goossens is normaal Program Manager bij Belgium Racing, maar krijgt er dit weekend een extra taak bij. “Klopt. Ik zal Koen Wauters flankeren op de Porsche #97”, bevestigt de Kempenaar. “Door een wijziging in de planning kon Kris er dit weekend niet bijzijn en dus neem ik uitzonderlijk nog eens plaats in het kuipje. Samen met Koen hebben we als doel om de Pulse Secure-Porsche dit seizoen een eerste maal op het podium te laten belanden. We hebben er zin in!”

Vrijdagnamiddag staat er een vrije training op het programma, gevolgd door de kwalificaties op zaterdag om klokslag 12 uur. De start van de race over 3 uur wordt zondag gegeven, om 12u10.


Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 3 juni 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Euro Races.
  • 24 Hours of Zolder

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons