van der Horst

Belgium Racing wil titel beklinken met nieuwe zege

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Twee weken na de 24 Hours of Zolder, het traditionele hoogtepunt van het Belcar Endurance Championship, trekt Belgium Racing opnieuw naar Circuit Zolder. Een manche over drie uur vormt voor Nicolas Saelens en Dylan Derdaele het sluitstuk in de jacht op een tweede opeenvolgende Belgische titel. Bovendien wordt de wedstrijd afgewerkt in de marge van de Europese NASCAR, een meeting die steevast op de aanwezigheid van heel wat fans kan rekenen.
  • Dreamdrive

De opdracht dit weekend is simpel: nog één keer schitteren om het seizoen in schoonheid af te sluiten”, glundert Dylan Derdaele, die zich afgelopen week verzekerde van een tweede titel in de Porsche Carrera Cup Benelux. “Na een zeer druk jaar, wordt dit onze laatste wedstrijd dit seizoen met de Porsche 911 GT3 Cup type 992, die begin dit jaar pas werd geïntroduceerd. Van meet af aan was het onze ambitie om met deze wagen te winnen en te strijden voor de titel. Nu het einde van het seizoen nadert, kunnen we bevestigen dat die ambitie ongewijzigd blijft.”

“We hebben tot dusver een uitermate constant seizoen achter de rug”, bevestigt Nicolas Saelens. “Als we dit seizoen een wedstrijd niet wonnen, keerden we alsnog huiswaarts met de zilveren medaille.  Met zo’n bilan kan je moeilijk ontevreden zijn, maar na drie tweede plaatsen op rij ben ik erop gebrand om samen met Dylan opnieuw op de hoogste podiumtrede te eindigen. Dat zou een prachtige manier zijn om een tweede Belgische titel op rij te vieren!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Net als bij de 24 Hours of Zolder, zet Belgium Racing ook voor de seizoensfinale twee exemplaren van de Porsche 911 in. “Door een te drukke professionele agenda, zijn Koen en Kris Wauters er deze wedstrijd niet bij. Naast de #99 van Derdaele/Saelens, tekent echter ook de #98 present”, bevestigt Belgium Racing Program Manager Marc Goossens. “Jan Ooms is verhinderd en dus besloten we om opnieuw de handen in elkaar te slaan met Michael Cool, die Glenn Paenen reeds bij de 24 Hours of Zolder flankeerde en nu dus opnieuw van de partij is. Hij verbaasde ons met zijn ritme bij de etmaalrace en er was een uitermate goede verstandhouding met de ingenieurs en monteurs. De keuze voor Michael werd bijgevolg snel gemaakt en samen met vaste rijder Glenn zal hij trachten om de Porsche in de kleuren van TITAN CARGO richting de derde plaats in de eindstand van hun klasse te loodsen.”

Op zaterdag trapt het Belcar Endurance Championship het programma af met een vrije training van 45 minuten. Om iets voor de klok van 16u wordt er vervolgens gestreden voor de laatste pole positie van het seizoen. De start van de slotmanche van het Belgisch kampioenschap uithouding staat geprogrammeerd op zondag om 12u30.

Persbericht Belgium Racing Team  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons