van der Horst

Belgium Racing wil vuurwerk in jubileumjaar!

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing bruist van de ambitie in de aanloop naar het seizoen 2023, het 25e jaar van de tandem Jan Gabriëls-Patric Derdaele. Om dat jubileum in de verf te zetten, zint het prominente team uit Lommel op zeges in het Belgisch kampioenschap uithouding. Jan Gabriëls en Patric Derdaele rekenen daarom opnieuw op enkele ingrediënten die tot een goed gevulde trofeeënkast hebben geleid.

“Weinig Belgische teams ronden de kaap van 25 jaar, maar ik ben bijzonder trots dat Belgium Racing tot dat select clubje behoort”, stelt teameigenaar Patric Derdaele. “Ik was nog een prille dertiger toen Jan en ik de handen in elkaar sloegen, een beslissing waar we beiden nog geen seconde spijt van hebben gehad. We schreven in het verleden enkele mooie pagina’s Belgische autosportgeschiedenis, waarbij we onder meer een ongeziene reeks van vier opeenvolgende algemene zeges in de 24 Hours of Zolder boekten. Laten we eerlijk zijn, de vorige twee seizoenen liepen de zaken niet zoals we verhoopt hadden en daarom zullen Jan en ikzelf opnieuw het heft in handen nemen. Dit seizoen horen de champagnekurken opnieuw te knallen en willen we voor vuurwerk zorgen op de piste!”

Ook teamchef Jan Gabriëls blaakt van vertrouwen. “We hebben tijdens de winterstop onze programma’s tegen het licht gehouden en onszelf duidelijke doelen gesteld. We moeten opnieuw winnen in het Belcar Endurance Championship en dat impliceert meteen ook dat we willen meestrijden voor de zege in de 24 Hours of Zolder. Onze trouwe partners verwachten wederom de return te krijgen die ze verdienen en dat begint bij racen voor eigen publiek, in België dus. Ik ben dan ook enorm blij dat Patric opnieuw mee de touwtjes in handen neemt, ondanks zijn drukke professionele agenda. Samen realiseerden we in het verleden heel wat moois en we willen terug die weg inslaan. Het mag daarom niet verbazen dat we enerzijds trouw blijven aan het merk Porsche en de Belcar, maar anderzijds ook opnieuw in zee gaan met enkele rijders die in het verleden reeds onze kleuren verdedigden. Zo delen Dylan Derdaele en Michael Cool wederom het kuipje van ‘hun’ Porsche 911 GT3 Cup type 992 met startnummer 99 en neemt Koen Wauters opnieuw plaats in zijn vertrouwde Belgium Racing Elfer. Hij krijgt op de wagen #98 het gezelschap van de Nederlander Jos Menten, die in het verleden aan de start stond van heel wat nationale en internationale wedstrijden en dus over een brede waaier aan ervaring beschikt.”

“Voldoende elementen dus om van 2023 een geslaagd jaar te maken”, bevestigt Patric Derdaele. “Ik stel bovendien ook vast dat niet enkel Belgium Racing vertrouwt op zijn ervaring. Ook Belcar-organisator Circuit Zolder is vastberaden aan te knopen met de succesjaren van het Belcar Endurance Championship. Zo vormt het Limburgse circuit niet enkel de rode draad doorheen de kalender van dit seizoen, maar belooft 2023 ook terug strijd tussen verschillende merken. Circuit Zolder beloofde alles in het werk te stellen om onderlinge strijd tussen de verschillende merken te verzorgen via een Balance of Performance. Op die manier kan iedereen met gelijke wapens strijden; wat mij betreft een voorwaarde om van een waardig Belgisch kampioenschap te kunnen spreken. In het verleden drukte de Porsche 911 zijn stempel op het kampioenschap en Belgium Racing is meer dan ooit gedreven om enkele nieuwe pagina’s aan dat succesverhaal toe te voegen!”

Persbericht Belgium Racing Team




Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op donderdag 6 april 2023.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons