van der Horst

Belgium Racing wint op New Race Festival!

Podium GT Belcar New Race Festival 2021
Podium GT Belcar New Race Festival 2021
Belgium Racing blijft winnen! Na de klinkende dubbelzege in Spa-Francorchamps bij de seizoensopener van de Porsche Carrera Cup Benelux, zegevierde het Limburgse team nu ook bij de openingsmanche van het Belcar Endurance Championship. Dylan Derdaele en Nicolas Saelens klopten in hun Porsche 911 GT3 Cup de verzamelde concurrentie en werden op het ereschavot geflankeerd door teamgenoten Jan Ooms en Glenn Paenen, die hun allereerste podiumplaats veroverden na uitermate sterke wedstrijd. In de BMW M2 CS Racing Cup Benelux mochten Joeri Janssens en Steven Brams bovendien meteen mee op het podium in hun allereerste wedstrijd.

“Voor Belgium Racing was het belangrijk om dit weekend sterk te presteren op Circuit Zolder bij de start van de Belcar 2021”, stelt team owner Patric Derdaele. “Enerzijds zochten we bevestiging dat de nieuwe Porsche 911 ook goed uit de verf komt in wedstrijden van de langere adem. Anderzijds wilden we onze lijn van de voorbije twee seizoenen doortrekken en van bij de start punten scoren. Die missie is dus voor 200% geslaagd. Daarnaast begeleidden we Joeri Janssens en Steven Brams bij hun eerste stappen in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux, een nagelnieuwe monotypecup. Zij toonden flink wat progressie doorheen het weekend en pakten zelfs podiumplaatsen.”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
“De kwalificaties waren niet eenvoudig, vanwege een regenbui vroeg in de sessie”, licht Dylan Derdaele toe. “Met een wedstrijd over 180 minuten, wisten we dat het belangrijk was snel, constant en foutloos te zijn. Nicolas en ik wisten dus wat ons te doen stond. We hebben gestreden voor elke centimeter en wonnen uiteindelijk met drie ronden voorsprong op onze teamgenoten Glenn Paenen en Jan Ooms. Mijn felicitaties dus aan hen, want dit was hun allereerste ereplaats nadat ze er vorig seizoen reeds een aantal keren dichtbij waren.”

“Ik ben enorm blij om na de overschakeling van Lamborghini naar Porsche opnieuw de grootste trofee in ontvangst te mogen nemen”, vertelt een zichtbaar opgeluchte Nicolas Saelens. “We bewezen vorige week dat de nieuwe Porsche 911 snel was in sprintraces van een halfuur, maar de vraag was of we die snelheid ook gedurende drie uur zouden kunnen aanhouden. Vandaag zorgden we op de best mogelijke manier voor de bevestiging: met een klinkende overwinning en de daarbij horende leiding in de BK-tussenstand!”

Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Vanzelfsprekend ook niets dan tevreden gezichten bij Jan Ooms en Glenn Paenen, die hun Titan Cargo-Porsche naar de tweede plaats loodsten. “Het doel dit seizoen was een eerste podiumplaats en bij de seizoensopener is het al zo ver!”, glundert Glenn Paenen. “Ik maakte een foutje bij de start en spinde, maar nadien hebben we eigenlijk de perfecte race afgewerkt. Dit smaakt naar meer!”, verzekert teamgenoot Jan Ooms.


Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Belgium Racing - Porsche 911 GT3 Cup
Voor Koen en Kris Wauters draaide de wedstrijd over 180 minuten uit op een calvarietocht. Een concurrent boorde zich in hun Porsche bij een verkeerd ingeschatte inhaalbeweging, met zware schade tot gevolg. Uiteindelijk finishten de Clouseau-broers op 28 ronden van winnaars Derdaele/Saelens. “Jammer, want de snelheid was er vandaag. Een volledig Belgium Racing-podium behoorde absoluut tot de mogelijkheden”, zuchtte een ontgoochelde Koen Wauters.

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Bij de allereerste meeting ooit van de BMW M2 CS Racing Cup stonden er drie wedstrijden op het programma. Joeri Janssens kreeg de eer de eerste manche af te werken en was op weg naar een sterk resultaat, tot hij in de slotronde van de baan werd gereden door een concurrent. De dag nadien was het de beurt aan Steven Brams, maar ook hij geraakte betrokken in een incident met schade. Hij besloot de race uiteindelijk als winnaar in de Pro-Am categorie. Belgium Racing lapte de BMW M2 CS Racing in een mum van tijd terug op voor de afsluitende endurancerace, waarna Janssens/Brams bedankten door opnieuw een podium uit de wacht te slepen. “We zaten beide met een dubbel gevoel na de incidenten in de sprintraces, maar de daadkracht van Belgium Racing om de wagen telkens opnieuw op te lappen, gaf ons vleugels. We trekken na de endurance race naar huis met een grote glimlach en zijn vastberaden om in de resterende vier wedstrijden nog sterker uit te pakken“, aldus Steven Brams.

De volgende afspraak voor Belgium Racing is round 2 van de Porsche Carrera Cup Benelux, volgende week op de Oostenrijkse Red Bull Ring. De week nadien staat de tweede manche van het Belcar Endurance Championship reeds op het programma. De volgende afspraak in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux is datzelfde weekend voorzien, op het Nederlandse F1-circuit van Zandvoort.

Persbericht Belgium Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Circuit Nationaal op maandag 10 mei 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting New Race Festival.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons