van der Horst

Bell Isle: alweer winst voor Taylor - Opgave voor Goossens

Ricky Taylor en Jordan Taylor - Wayne Taylor Racing
Ricky Taylor en Jordan Taylor - Wayne Taylor Racing
Wie stopt Wayne Taylor Racing? Niettegenstaande dat het ditmaal niet vlekkeloos liep voor de gebroeders Ricky en Jordan Taylor gingen ze alweer met de zege lopen, hun vijfde in evenveel wedstrijden. Vanwege een ongeval in de kwalificaties werd de poletijd van de #10 Dallara-Cadillac geschrapt en diende die als twaalfde in de P-klasse te vertrekken, en dat op een stratencircuit. Ricky gaf echter reeds in vijfde positie het stuur over aan Jordan en die reed zich vervolgens naar de zege. Marc Goossens diende op te geven nadat zijn Riley-Gibson van Visit Florida Racing, die hij deelde met Renger van der Zande, botste met een Mercedes uit de GTD-klasse.
  • Oeste Kart
James French - Performance Tech Motorsports
James French - Performance Tech Motorsports
De enige tegenstand voor de broers Taylor kwam vanzelfsprekend van een andere Dallara-Cadillac. Eric Curran van Whelen Engineering Racing probeerde zijn stint zo lang mogelijk te rekken zodat Dane Cameron met een lichte wagen de strijd zou kunnen aangaan maar ook dat lukte niet. Het gemak waarmee de Taylors door dit hoogstaand kampioenschap gaan is indrukwekkend. Op dit stratencircuit was de dominantie van Dallara-Cadillac wel wat minder en de derde wagen, van Christian Fittipaldi en Joao Barbosa, werd pas vierde waardoor we nog eens een Riley-Mazda van Mazda Motorsports op het podium zagen met Tom Long en Joel Miller. Ook in de PC-klasse heeft het duo James French/Patricio O'Ward reeds alles gewonnen. Performance Tech Motorsports versloeg de enige concurrentie, beide wagens van BAR1 Motorsports.

Katherine Legge
Katherine Legge
Geen actie in GTLM ditmaal, en dus ook geen Laurens Vanthoor aan de start. Ook geen Jan Heylen in GTD waar TRG koos voor twee nieuwe rijders in hun Porsche. De zege ging naar de Honda Acura NSX GT3 van Michael Shank Racing waardoor deze indrukwekkend debuterende wagen zijn eerste zege te pakken heeft. Katherine Legge wisselde in tweede positie liggend, slechts twee banden waardoor Andy Lally als leider te voorschijn kwam. Zo versloegen ze de Scuderia Corsa-Ferrari van Christina Nielsen/Alessandro Balzan die wel een uitstekende zaak doen om de titelstrijd aangezien zowel de #33 Mercedes als de #28 Porsche een problematisch weekend kenden. Derde in de race werd nog de Lamborghini van Paul Miller Racing.

UITSLAG BELL ISLE

Foto's: IMSA
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Jonathan Haesaerts in IMSA WeatherTech SportsCar Championship op zondag 4 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Detroit.
  • LTF

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons