BelNed & BK RX Maasmechelen: Winst voor Belevskiy, Wojtowicz, Maris, Földes en Grauwels

Yuri Belevskiy - Audi A1 Super1600
Het BK en BelNed kampioenschap was afgelopen weekend voor de tweede maal te gast op de Duivelsberg in Maasmechelen. De rallycrossfans genoten van heel wat spannende reeksen en finales met Yuri Belevskiy, Filip Wojtowicz, Luc Maris,Tristan Földesi en Ronnie Grauwels als winnaars.
In Super1600 bracht Volland Racing Team een Audi A1 aan de start om Yuri Belevskiy kilometers te laten draaien. De 24 jarige Zwitser toonde zijn klasse met 3 scratch en winst in de halve finale en finale. Regerend kampioen Steve Otzer (Citroën Saxo) was the best of the rest en werd tweede voor de kampioenschapsleider Denis Remans (Ford Fiesta). De overige finale plaatsen waren voor Pascal Roumans (Ford Fiesta), Davy Van Den Branden ( Citroën DS3) en Jordy Putzeys (Opel Astra).

Filip Wojtowicz
Bij de SuperNationals -2 liter won de Belgische Pool Filip Wojtowicz na een flinke strijd met de tweede Kurt Lambers (BMW M3). Glenn Cools parkeerde zijn Opel Corsa op de laagste podiumtrede voor zijn merkgenoot Robbe Goris en de Peugeot 206 van Kris Bammens. Nederlandse amazone Mandy Kasse belandde door een lekke met haar Ford Fiesta naast de baan.

Luc Maris
Luc Maris
Amper elf wagens aan de start bij de SuperNationals +2 liter. Grote afwezige was Kristof Bex die nog wacht op zijn motor uit Zweden. Hierdoor kreeg Luc Maris een vrijgeleide in zijn Volvo S40 en reed iedereen uit het wiel. De tweede plaats kwam toe aan Stefan Vaesen die wagen van Johan Sleeckx (BMW 130i) had gekocht en er dadelijk een podiumplaats mee haalde. Een mooie derde plaats was voor de Belgische Amazone Stephanie Van Lingen (BMW E36) die Ludo Hermans (Ford Escort) en Tom Meeusen (Mitsubishi Lancer) achter haar wist te houden. Johnny Verkuringen verliet vroegtijdig de finale met een afgebroken flens aan de hoofdaandrijving.

Bij de Nederlandse RST Cup was er de Belgische zege van Földesi Tristan voor de Nederlander Jari van Hoof en de Belg Kimi Vermeulen.

Thierry Neuville - LifeLive test Crosscar.
Ronnie Grauwels was het snelst in de Crosscar voor Danny Born en de Nederlander
Dirk Garvelink. Gedurende de reeksen was er ook een optreden van WK rally rijder Thierry Neuville die zijn eigen LifeLive Crosscar kwam testen. Tijdens de finale hield Neuville het voor bekeken en wilde geen punten wegnemen van de piloten die voor het BK kampioenschap rijden.

Foto's: Johnny Loix

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Rallycross Nationaal op maandag 22 juli 2019.