van der Horst

Bemoedigend openingsweekend voor Joeri Janssens en Steven Brams

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Joeri Janssens en Steven Brams trapten afgelopen weekend hun tweede seizoen in de BMW M2 CS Racing Cup Benelux af. Aan boord van hun Belgium Racing BMW M2 CS Racing betwistten de Belgen op het F1-circuit van Zandvoort twee wedstrijden over één uur. De eerste wedstrijd op zaterdag betekende meteen een eerste podiumplaats, maar op zondag eindigde de strijd helaas voortijdig na een tik van een tegenstander. De Belgium Racing-tandem trok niettemin met een goed gevoel terug huiswaarts.
  • LTF

“Een ijskoud weekend met wisselende weersomstandigheden bekroond met een tweede plaats in de klasse”, vat Marc Goossens, Program Manager bij Belgium Racing, het weekend samen. “De lage temperaturen maakten het lastig om het rubber op bedrijfstemperatuur te krijgen en Steven ging bij de eerste race dan ook voorzichtig van start. Iets voor halfweg wedstrijd zocht hij uit voorzorg de pits op nadat de wagen niet meer zoals verwacht reageerde. Vermoedelijk lag pick-up op de banden aan de basis van het gewijzigde weggedrag. Joeri bracht de wagen uiteindelijk heelhuids naar de meet met toch nog een podiumplaats in hun klasse als troostprijs. De tweede race verliep echter minder goed. Joeri werd net voor de verplichte rijderswissel aangetikt, slingerde tegen de muur en moest opgeven met een afgebroken wiel. Dat is jammer, want het tempo op zondag lag duidelijk hoger dan de dag voordien. In een race heb je echter niet alle elementen in de hand en dit was daar een schoolvoorbeeld van.”

Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
Belgium Racing - BMW M2 CS Racing
“De lage temperaturen verrasten ons wel wat, maar na enige tijd vonden we toch onze draai, ondanks de soms wisselvallige omstandigheden”, geeft Steven Brams grif toe. “Ik nam op zaterdag de start voor mijn rekening en besloot geen overbodige risico’s te nemen. Naarmate mijn stint vorderde, kreeg ik problemen met de voortrein van de wagen. Ik vreesde een technisch probleem en reed de pitstraat in om de wagen te laten checken. Joeri nam nadien het stuur over, maar door het tijdsverlies konden we geen rol van betekenis meer spelen voor de zege. Jammer, maar het zij zo. Op zondag kwam ik zelfs niet aan racen toe, nadat Joeri werd aangetikt door een tegenstander op een of twee ronden voor ik het stuur moest overnemen. Daardoor pakten we ook geen punten in die wedstrijd. We richten de blik nu op Hockenheim, een circuit waar we nog nooit geracet hebben.”

“Ik ben tevreden dat ik tijdens de eerste race nog enkele plaatsen kon goedmaken”, vertelt Joeri Janssens. “Helaas viel er niet meer uit de brand te slepen en ondanks de crash op zondag, kijk ik eigenlijk wel tevreden terug op het weekend. Op zondag kon ik in eerste instantie strijd leveren met de buik van het peloton, tegen jongens die intrinsiek een pak sneller zouden moeten zijn dan wij. Dat verliep goed tot ik net voor de Arie Luyendijkbocht werd aangetikt waarbij ik tegen de muur spinde en het wiel afbrak. Zonder die crash hadden we vermoedelijk een zevende plaats in de algemene ranking kunnen behalen. Ik blik evenwel tevreden terug en kijk uit naar de volgende wedstrijd over een viertal weken!”

De tweede afspraak van de BMW M2 CS Racing Cup Benelux vindt op 14 en 15 mei plaats op de Duitse Hockenheimring.

Persbericht Belgium Racing Team
  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons