van der Horst

Benelux Open Races: Voorbeschouwing van de organisatoren

Belgian Gentlemen Drivers Club
Belgian Gentlemen Drivers Club
In het Belgische autosportmilieu praat men alleen over… Voetbal? Neen, natuurlijk niet. De Race Fans kijken uit naar de zestig deelnemers aan de race van de BGDC in Zandvoort dit weekend! In het kader van de Benelux Open Races is er het vierde rendez-vous van de nationale competities voor amateurs, gentlemen drivers en jongeren uit de karting. Ondanks een beperking tot 95 dB, is de startgrid weer compleet. Na de race van 180 minuten op zondag tussen 09u15 en 12u15, is het wachten tot in september op het circuit van Mettet… na de zomervakantie en uiteraard het toernooi met de 22 kerels en de bal. Nu tijd voor de BGDC!
  • Powercars
Enkele weken na de race in Dijon-Prenois, waar we weer mooie gevechten zagen overal in het peloton, zien we de Division 3 uiteraard ook op Nederlandse grond. We mogen ons verwachten aan diverse M3 van onder meer Huygens-Vandenabeele, De Wit, Rasse-Rasse, Pirot-Pirot en Longin-Piessens, naast andere BMW van Frère-Heck, Blaise-Pinckers-Esch, Dobbelaere-De Volder, Engelen-Van Mechelen-Verbeke, zonder de Nederlanders Jansen-Voros te vergeten die voor eigen volk rijden in een M3 E36 en Van Loocke-Van Hove, die het met een mooie E30 doen.

Zo komen we bij de D1, waar we ook strijd verwachten op alle fronten. Weer van de partij zijn de verrassende winnaars van Zolder, de Mini Cooper Challenge van Michalakis en Serck, samen met Sluys en Van Gelder. De Renault Clio is weer massaal vertegenwoordigd, met de #18 van Paul Lejeune, die het ditmaal doet met… Grégory Paisse met het oog op de zege. Opgepast ook voor Benoît en François Semoulin, die hun zege van Dijon-Prenois willen overdoen. Ook vooraan verwachten we de Nederlander Wiebe Wijtjes, winnaar in Zolder, maar op zoek naar een teamgenoot (lumbago voor Steve Vanbellingen) en François Jeukenne, die weer Michaël Schmetz en Pascal Goffard naast zich ziet. Doel: even goed doen als het podium in Frankrijk. Ander Clio zijn er voor: Charlier-Dupont-Zahnen, Buffet-Buffet, Car-Simon, De Latre du Bosqueau-Van Marsenille-Seebach, Van Kuyk-Leten, Renaud-Debroux, Ryheul-Vankeirsbilck, Morlet-Brugma, Brugmans-Bourdouch en Van Riet-Cartenian.

Revanche mag op de agenda geschreven worden van Vincent Despriet en Yves Van Colen, die in de klasse tot 2 liter met hun BMW 320is vooraan willen rijden na heel wat problemen eerder dit seizoen. Andere deelnemers, klaar voor een verrassing, zijn: Patrice Lacroix (Honda Civic), Denis-Beeckman-Stassen (Mini Cooper), Bastien-Bosteels (Honda Civic), Dubois-Van der Heijden (Honda S2000), Katsers-Plennevaux (Vauxhall Astra Coupé), zonder de Abarth 500 van de 500 Endurance Series te vergeten, waar het nog wachten is tot Néri Compétition de teams bekendmaakt. Last but not least is er de ‘Rookie Car’ van de BGDC, de Suzuki Baleno, die in het verleden onder meer Régis Gosselin aan boord zag stappen (die recent in de Clio Cup Benelux tijdens de World Series by Renault in Spa schitterende dingen liet zien). Nu is het de beurt aan Filipe Teixeira Vieira, Navric De Laet en Martin Businaro. Komaan!

Opnieuw van de partij in de BGDC is de BMW Clubsport Trophy van Jan Horemans met minimaal zeven 325i E46, E90 en E92. Het duo De Zan-Donniacuo is weer de voortrekker, met als jagers Hermans-Convents, Valentino-Bendib, Werckx-De Neef, Hessels-X, Reyniers-Feraille, Bart Van Haeren... In de klasse E (2,5 liter) van de Division 1 zien we verder de BMW 325i van Bolle Debal-Bolle Debal, Deridder-Clermont-Grysouille, Boeykens-Wastiels, de Nederlander Romijn, en de M3 E30 van Dierckx-Laureyns-Dierckx, de Nissan 200 SX-R van Lannaux-Huybrechts en de VW Kever van Bernard Cornet, nu met Philippe Hortulanus.

In de Klasse C (1600 cc) zien we de Honda Civic als favoriet bij de bookmakers. Van Billoen-Van Damme, Thiroux-Heinen-Gillion en Pasture-Van Warbeck-Lémeret moeten dan wel de Suzuki Swift van Franken-Franken-Dewalque-Dewalque, Brekpotts-Frans en Peeters-Chapel-Van Belle achter zich houden. We zien dus een Japanse auto op het podium…

De kwalificatie zal zestig minuten duren, zaterdagavond van 17u55 tot 18u55, net voor de barbecue van Kronos Events, waarvoor u bij Vanessa Bouchat (vanessa@kronosevents.be) moet inschrijven. De Benelux Open Races in Zandvoort, het is al wat vakantie…

BGDC pressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 12 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • VR Racing

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons