van der Horst

Benelux Open Races: Nabeschouwing Stienes Longin-Thomas Piessens

Na 3 pole posities en twee opeenvolgende overwinningen trokken Stienes Longin en Thomas Piessens samen met hun team vol goede moed richting Zandvoort (Nl.) voor de vierde manche van het BGDC-kampioenschap. Ook nu weer wisten ze met hun BMW M3 de pole positie te behalen en deze keer was het Thomas Piessens die de snelste chrono voor zijn rekening nam. De vierde pole positie op rij voor de BMW #163 was een feit, maar tijdens de wedstrijd zelf liet de mechaniek het duo Longin-Piessens in de steek. Achteraf beschouwd en alle omstandigheden in overweging genomen, is Stienes Longin nog best tevreden met de zevende plaats.
“Het begon inderdaad allemaal zeer goed, met de snelste tijd in de kwalificaties voor Thomas”, aldus Stienes Longin. “Zonder vrije training in de benen toch nog bijna een seconde bonus halen op de verzamelde tegenstand was zeker een goed begin. We hadden er dus alle vertrouwen in, maar toch bleven we realistisch, want in Dijon ging de motor net na het vallen van de finishvlag stuk.” Bij de start manifesteerden zich reeds problemen met de koppeling die doorslipte. Na een drietal ronden werden de problemen erger en op de koop toe gaf ook het schakelsysteem zelf de geest. Stienes Longin zocht tijdens een Safety Car periode de pits op voor reparatie, maar de schade was vrij groot en ter plaatse kon het LVR-team er enkel voor zorgen dat Longin en Piessens de wedstrijd konden uitrijden.

“Meer zat er niet in en we mogen tevreden zijn dat we nog een zevende plaats uit de brand konden slepen, want we kwamen terug van helemaal achteraan, van de vijftigste positie om juist te zijn”, verklaart een ontgoochelde Stienes Longin. “Naast de problemen met de koppeling en het schakelmechanisme kwamen er ook nog eens uitlaatgassen in de cockpit en liet men het licht bij de exit pitlane een halve minuut langer dan normaal op rood. Daar sta je dan… Te wachten… Kort samengevat: zowat alles liep dus fout, en het is een wedstrijd om snel te vergeten. Al mogen we 1 zaak dan weer niet vergeten: het feit dat Thomas Piessens zijn gehele stint in derde versnelling diende af te werken, maar ons toch nog naar de zevende plaats bracht. Knap gedaan, Thomas! Proficiat ook aan de winnaars, die we graag sportieve revanche geven bij de volgende wedstrijd voor het BGDC-kampioenschap.”

Longin-Piessens PressSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op dinsdag 17 juni 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons