van der Horst

Benelux Open Races: Dumarey/Glorieux en Convents/Convents/Raymakers winnen de BMW Cups

Dumarey - Glorieux - BMW M235i
Dumarey - Glorieux - BMW M235i
Zoals we reeds schreven enkele dagen geleden was de verwarring na de BGDC race op Circuit Zandvoort compleet nadat de koersdirectie een pak strafronden uitdeelde nadat bleek dat er tijdens de code 60 een een tolerantie tot 70 km/uwas ingesteld. Hierdoor heeft men voor iedere wagen tijdens de vele code 60 situaties een nieuwe berekening van de tijden moeten maken en zo werd de eindstand helemaal door elkaar gegooid. Uiteraard gebeurde dit buiten de wil van de promotor van de BMW M235i Racing Cup en de BMW Clubsport Trophy gezien hij zich moet aanpassen naar het sportief reglement van het kampioenschap waarin hij te gast is.
VR Racing - BMW 235i Cup
VR Racing - BMW 235i Cup
In Zandvoort kregen de wagens een strafronde per sector dat een piloot de code 60 niet respecteerde en dat terwijl een tolerantie van 10 km/uur werd toegelaten. Enerzijds een zeer zware bestraffing gezien men per ronde meerdere strafronden kon krijgen en anderzijds is een tolerantie in strijd met de logica, want anders moeten we in de toekomst spreken van een code 70.


Er werd dus afgelopen week druk gerekend en hierdoor vallen er enkele verschuivingen te noteren in het klassement. Voornaamste feit is dat Guillaume Dumarey, ditmaal bijgestaan door Jean Glorieux, van de vierde plaats doorschuift naar de eerste en zodoende een hattrick scoort binnen de BMW M235i Racing Cup met drie zeges op rij. Het duo Otto-Otto, dat eerst als winnaar uit de bus kwam, wordt uiteindelijk tweede, terwijl Werckx-De Neef van twee naar drie gaat. Beckers-Van Delm tuimelen hierdoor van het podium. Bij VR Racing by Qvick Motors dat een pechweekend kende met twee aanrijdingen werd het duo Lagrange-Rasse in eerste instantie zevende voor hun teamgenoten Van Rompuy-Qvick. Deze situatie wordt nu omgekeerd, maar Niels Lagrange en John Rasse blijven nog nipt tweede in de tussenstand, terwijl Erik Qvick naar de vijfde plaats zakt, ex aequo met Guido Werckx.
 
Convents -Covents - Raymakers - BMW 325i clubsport trophy
Convents -Covents - Raymakers - BMW 325i clubsport trophy
De zege in de BMW Clubsport Trophy is weggelegd was voor het trio Convents/Convents/Raymakers dat het haalde voor Sliphorst/Izelaar/De Jonge en Hessels/Horsthuis. De familie Donniacuo blijft, ondanks het feit dat ze uitviel, aan de leiding na twee eerdere zeges te Spa-Francorchamps en Circuit-Zolder.Foto's: Marnik MouchaersDit artikel werd gepubliceerd door DSP VOF in Belgian Gentlemen Drivers Club op vrijdag 3 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Noordzee Trophy.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons