van der Horst

Benelux Open races: Nabeschouwing van de organisatoren (VW Fun Cup)

VW Fun Cup
VW Fun Cup
De derde manche van de European VW Fun Cup die betwist werd op Circuit Park Zandvoort is uitgedraaid op een verpletterende demonstratie van de ploeg van Netcom by Allure Team. Cédric Bollen en Fred Caprasse komen dankzij deze dubbele overwinning terug in de running voor de titelstrijd en bovendien waren de twee zeges een passend eerbetoon voor Jean-Pierre Mondron en zijn twee zonen, Edouard en Guillaume, de vertrouwde teammaats in de #277 en die wegens de moeilijke omstandigheden verstek gaven voor de afspraak in de Nederlandse duinen. Met twee tweede plaatsen beperkte Bustin by DN’S nog flink de schade. Het trio bestaande uit Dominique Bustin, Maxime Lieutenant en Sébastien Kluyskens scoorde belangrijke punten en gaan als leiders naar de afspraak in de Ardennen. We hebben het dan natuurlijk over de 25 Hours VW Fun Cup op 9 en 10 juli!
Race 1 : eerste overwinning voor Netcom by Allure Team

Zaterdagnamiddag. Blauwe lucht en volop zon aan de horizon tijdens de start van de eerste race van de Benelux Open Races. Vanop de « pole position » nam Fred Caprasse achter het stuur van de #277 van het Netcom by Allure Team de leiding, en ging bij het aansnijden van de Tarzan-bocht de #294 AC Motorsport 1 van Martin Leburton, de #291 Bustin by DN’S van Dominique Bustin, de #285 8Ks Corse Team met Claudio Cappelli en de #278 Acome Racing by DN’S van Manu Nava vooraf.

Na een dertigtal minuten liepen Fred Caprasse en Martin Leburton weg van dat groepje en was het Lorenzo Donniacuo (in de #289 Conceptexpo by Milo) die het peloton voorafging. Na de eerste tankbeurten ging Fred Bouvy, die Lorenzo had vervangen, aan de leiding rijden. Er brak daarop een intense strijd los tussen de Brusselse rijder en Fred Caprasse, deze laatste werkte een dubbele stint af. Tegenslag zou de #289 ervan weerhouden nog voor de zege te kunnen gaan. Cédric Bollen, op dat ogenblik achter het stuur van de #277, slaagde erin de eerste plaats te behouden en samen met Fred Caprasse te tekenen voor het eerste succes van de #277 de Netcom by Allure Team. « Deze triomf wilden we absoluut pakken, » stelden de uittredende kampioenen in koor. « Eerst en vooral omdat we tot hiertoe de nodige pech kenden en anderzijds omdat dit een mooi eerbetoon is aan Jean-Pierre Mondron en tevens een aanmoediging is voor Edouard en Guillaume, zijn zonen en onze vaste ploegmaats. Dit succes is er voor hen ! »

Ondertussen verloren we twee kandidaten voor de ere-plaats : de #278 Acome Racing by DN’S van Manu Nava en Anthony Rosa werd opgehouden door een lekke band, terwijl de #280 Socardenne by Milo van Kevin Balthasar, Christophe Nivarlet en Renaud Martin tijd verloor door remproblemen.
Geholpen door een dubbele stint slaagde Sébastien Kluyskens erin om de #291 de Bustin by DN’S naar de 2de plaats te loodsen, hetgeen hem en zijn co’s Maxime Lieutenant en Dominique Bustin toelieten dikke te scoren in het kampioenschap. Het podium werd vervolledigd door de #294 AC Motorsport 1 van Martin Leburton en Stéphane Perrin, die nipt de meerdere bleven van de #289 Conceptexpo by Milo (Lorenzo Donniacuo, Fred Bouvy en Marc Van Cutsem).  De derde plaats ging naar Italianen Claudio Cappelli en Ottorino Zorza (#285 8Ks Corse Team), en zij toonden eens te meer dat zij tot de outsiders dienen gerekend te worden.

Race 2 : Netcom by Allure Team onklopbaar

We nemen dezelfde pionnen en we herbeginnen ! De startgrid voor Race 2 op zondagochtend werd bepaald door de uitslag van de eerste race, waardoor de #277 van Netcom by Allure Team eens te meer in “pole position” verscheen, zij het deze keer met Cédric Bollen achter het stuur. Net zoals op zaterdag stonden de eerste ronden in het teken van een hevige strijd tussen niet minder dan zeven verschillende rijders en waren er voortdurend positiewissels. Cédric Bollen, Martin Leburton (#294 AC Motorsport 1) en Claudio Cappelli (#285 8Ks Corse Team) waren aldus de leiders, maar zij werden opgejaagd door Dominique Bustin (#291 Bustin by DN’S), Fred Bouvy (#289 Conceptexpo by Milo), Benoit Visnosky (#260 McDonald’s Racing) en Manu Nava (#278 Acome Racing by DN’S).

Eens te meer toonden Cédric Bollen en Fred Caprasse dat zij een homogeen koppel vormen en dat liet hen toe de #277 van Netcom by Allure Team  een tweede klinkende zege te bezorgen.
« Door hier de volle pot te scoren, maken wij ons klaar om tijdens de 25 Hours voor de titel te gaan,” klonk een lachende Fred Caprasse. «Het is in de Ardennen dat wellicht de titelstrijd in een definitieve plooi zal vallen en wij zijn dan ook supergemotiveerd om de kroon in de wacht te slepen.»

Kostbare punten, dat is ook de melding bij Dominique Bustin, Sébastien Kluyskens en Maxime Lieutenant (#291 Bustin by DN’S). Na een tweede plaats op zaterdag, deden zij die krachttoer nog eens over en gaan aldus naar Francorchamps als stevige leiders.
“In de 25 Hours gaan we kunnen rekenen op extra mankracht,” klonk Dominique Bustin strijdvaardig. Dat belooft voor de strijd in de Ardennen!

In gevecht met de Italianen van het #285 8Ks Corse Team verloren Manu Nava en Anthony Rosa (#278 Acome Racing by DN’S) op twee ronden van de finish alle hoop, toen Anthony zich tijdens een inhaalmanoeuver op Abdulrahmn Addas (#287 ComToYou) liet verrassen, van de baan sukkelde en een stevige koprol maakte. Des te spijtiger is het voorval, gezien Claudio Cappelli en Ottorino Zorza dertig strafseconden kregen aangesmeerd, voor het niet respecteren van de verplichte pilotenwissels.

De pech van anderen bezorgden Loris Cencetti, Hakim Ouassini en David Doutrepont (#65 Leader Racing) een knappe 3de plaats. Hiervoor moest Luxemburger Cencetti tot het uiterste gaan om Martin Leburton (de ploegmaat van Stéphane Perrin in de #294 AC Motorsport 1) achter zich te houden. Door de straf vielen Cappelli en Zorza terug naar de 5de plaats. Achter de formaties van Jac Motors 1 (Laurent Jaspers, Stephan Henry de Frahan en Nicolas Nulens) en Socardenne by Milo (Christophe Nivarlet, Kevin Balthazar en Renaud Martin), dienden Lorenzo Donniacuo, Marc Van Cutsem en Fred Bouvy (#289 Conceptexpo by Milo) vrede te nemen met een 8ste plaats. Marc Van Cutsem was immers in aanrijding gekomen met een… rondtollende andere deelnemer en kon deze auto onmogelijk ontwijken. De drie mannen behouden hun tweede plaats in het kampioenschap, maar het is duidelijk dat zij in de 25 Hours een zeer sterk resultaat zullen moeten neerzetten.

Winst voor CBRS en Trendy Foods bij de tweezitters

Een foutloos parcours leverde een derde succes op voor Alain Dupont, Michel Koning en Philippe Fisette in de #360 de CBRS by AC.  Uittredende kampioenen Francis Plunus en Eric Jardon (#342 Trendy Foods Monster) gaven aanvankelijk de toon aan, maar zij dienden vrede te nemen met de 2de plaats. Derde plaats ging naar nieuwkomers Sotraplant TRS Racing (Xavier Broers, Cloé Broers en Manuel Martin) en dat debuut leverde meteen een podiumplaats op.

Deze eerste race werd getekend door de aanrijding in de 2de ronde tussen Yves Debersaques (#372 Debersaques Racing Team) en Nicolas Vandierendonck (#328 Jac Motors by MTE), die hierbij kostbare ronden moesten prijsgeven. Samen met Kevin Kenis en Pol De Meulenaere, slaagde Nicolas er nog in om op te klimmen naar de Top 5, juist achter de #354 Team Germany 1 van Mike Dohmen, Marco Keller, Gerd Linden en Jorg Kurowski.

In Race 2 nam Trendy Foods Monster (Francis Plunus en Eric Jardon) op passende wijze weerwraak door de zege te behalen van Duitsers Mike Dohmen, Marco Keller, Gerd Linden en Jorg Kurowski (#354 Team Germany 1), die gelukkig waren om voor de eerste keer op het podium plaats te mogen nemen. Hoewel zij deze keer niet wonnen, scoorden Alain Dupont, Michel Koning en Philippe Fisette (#360 CBRS by AC) dankzij een 3de plaats nog belangrijke punten voor het kampioenschap. De top 5 werd volgemaakt door Sotraplant TRS Racing (Broers-Broers-Martin) en Jac Motors by MTE (Vandierendonck-Kenis-De Meulenaere).

De eerstvolgende afspraak van de European VW Fun Cup wordt gegeven van 7 tot 10 juli in Francorchamps voor 25 Hours VW Fun Cup, zeg maar het hoogtepunt van het seizoen en zoals al benadrukt belangrijk in het titelduel.

Uitslagen :

Race 1:
1.Netcom by Allure Team (Bollen-Caprasse) 85 ronden ; 2. Bustin by DN’S (Bustin-Lieutenant-Kluyskens) 0.37.091; 3. AC Motorsport 1 (Perrin-Leburton) 1.26.731 ; 4. Conceptexpo by Milo Racing (Donniacuo-Van Cutsem-Bouvy) 1.41.685; 5. 8KS Corse Team (Cappelli-Zorza) 1 ronde; 6. Jac Motors 1 (Jaspers-De Frahan-Nulens) 1 ronde; 7. Leader Racing (Cencetti-Quassini-Doutrepont) 1 ronde; 8. McDonald’s Racing (Van Oppens-Bouillon-Visnovsky) 1 ronde; 9. Acome Racing by DNS (Nava-Rosa) 1 ronde; 10. M3M Yourincar (Raes-Incardona) 1 ronde; 11. Socardenne by Milo (Nivarlet-Balthazar-Martin) 1 ronde ; 12. Jac Motors 2 (Wellens-Stammen-Romvier) 2 ronden; 13. 8KS Corse Team 3 (Portatadino-Sordini) 2 ronden; 14. Milo Racing (Bosmans-Scamardi-Baugnet) 2 ronden; 15. Retrodor by DRT (Bordet-Laurent-Laurent-Engisch) 2 ronden ; etc.
Tweezitters Race 1:
1.CBRS by AC (Dupont-Koning-Fisette) 78 ronden; 2. Trendy Foods Monster (Plunus-Jardon) 0.20.625 ; 3. Sotraplant TRS Racing (Broers-Broers-Martin) 1.48.400 ; 4. Team Germany 1 (Dohmen-Keller-Linden-Kurowski) 1 ronde; 5. Jac Motors by MTE (Vandierendonck-Kenis-De Meulenaere) 3 ronden; 6. Creapub by ASC (Quinten-Vanderfeesten-Musin) 5 ronden; 7. Debersaques Racing Team (Debersaques-Debersaques-De Munter) 12 ronden ; etc.

Race 2 :
1.Netcom by Allure Team (Bollen-Caprasse) 85 ronden; 2. Bustin by DN’S (Bustin-Lieutenant-Kluyskens) 0.34.175; 3. Leader Racing (Cencetti-Quassini-Doutrepont) 0.59.052; 4. AC Motorsport 1 (Perrin-Leburton) 0.59.733; 5. 8KS Corse Team (Cappelli-Zorza) 1.28.888 ; 6. Jac Motors 1 (Jaspers-De Frahan-Nulens) 1.37.165 ; 7. Socardenne by Milo (Nivarlet-Balthazar-Martin) 1 ronde; 8. Conceptexpo by Milo Racing (Donniacuo-Van Cutsem-Bouvy) 1 ronde ; 9. M3M Yourincar (Raes-Incardona) 1 ronde ; 10. Jac Motors 2 (Wellens-Stammen-Romvier) 1 ronde ; 11. AC Motorsport 2 (Quede-Vanoli-Taheri) 1 ronde; 12. Retrodor by DRT (Bordet-Laurent-Laurent-Engisch) 1 ronde; 13. McDonald’s Racing (Van Oppens-Bouillon-Visnovsky) 1 ronde; 14. 8KS Corse Team 3 (Portatadino-Sordini) 1 ronde; 15. Smith DN’S (Lessennes-Smits) 1 ronde ; etc.
Tweezitters Race 2 :
1. Trendy Foods Monster (Plunus-Jardon) 79 ronden; 2. Team Germany 1 (Dohmen-Keller-Linden-Kurowski) 1 ronde; 3. CBRS by AC (Dupont-Koning-Fisette) 0.59.846; 4. Sotraplant TRS Racing (Broers-Broers-Martin) 2 ronden; 5. Jac Motors by MTE (Vandierendonck-Kenis-De Meulenaere) 2 ronden; 6. Creapub by ASC (Quinten-Vanderfeesten-Musin) 3 ronden; 7. Debersaques Racing Team (Debersaques-Debersaques-De Munter) 9 ronden.

Kronos Events
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zondag 29 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Noordzee Trophy.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons