van der Horst

Benelux Open Races: Voorbeschouwing Heli Racing

Heli Racing staat komend weekend met twee wagens aan de start van de Zandvoort 200. De derde meeting van het 2017 BGDC seizoen speelt zich af in de duinen van onze noorderburen.
Voor de eerste maal zal Heli Racing dus beide wagens inzetten. De wagen waarmee hun autosport avontuur werd gestart in 2014, de BMW E87 120D cup, zal bestuurd worden door nieuwkomer Linus Christiaens en Steve Claeys die de vorige jaren de sporen heeft gegeven aan de BMW E30 325i in het BGDC kampioenschap, verschillende podia heeft behaald en uiteindelijk een tweede plaats in het eindklassement in klasse D in de wacht sleepte.

"Dit jaar hang ik niet aan een bepaald team vast dus kan ik rijden waar en wanneer ik wil. Ik heb al van de FunCup en de BMW Clubsport mogen proeven, beide op Spa-Francorchamps welke telkens tot een podium leidde dus zover ben ik zeer tevreden. Deze keer dus met de 120 diesel Cup van Heli Racing en ik kijk er heel hard naar uit. Heb de wagen getest op Circuit Zolder samen met Linus en ik denk dat we een perfect match zijn. Circuit Zandvoort is ook een zeer leuke baan waar ik hoop toch te kunnen strijden voor een plaats in de voorste gelederen in de klasse. Ik had graag met deze wagen het hele BGDC kampioenschap afgewerkt maar wegens budgettaire problemen is het niet zover gekomen. Maar dankzij kleinere partners kan ik dit jaar toch weer racen en dat is het belangrijkste. We gaan ons amuseren en de huid duur verkopen." glimlacht Steve ons toe.

Het tweede wapen welke bestuurd wordt door Gunther Van Den Hove en Wim Bradt, is de BMW Schubert Motorsport E87 120D, welke voor 2017 serieus onder handen is genomen. De wagen werd aangekocht voor het 2016 seizoen welke een leerjaar werd voor het hele team. De wagen was bestemd voor sprint wedstrijden en moest dus aangepast worden voor endurance. Beetje bij beetje werd hij professioneel onder handen genomen en voor de start van het huidige seizoen onderging hij een vermageringskuur en kreeg een vlakke bodem met bijhorende splitter en diffusser. Dit maakte dat de wagen tot zeven seconden sneller was op Circuit Spa-Francorchamps dan vorig jaar. Over een vooruitgang gesproken.

"Ons doel is duidelijk." legt Gunther Van Hove uit. "We gaan resoluut voor de overwinningen. Vorig jaar was het aanpassen voor Wim en mezelf. De wagen was nieuw voor ons als rijder en nieuw voor de mechaniekers dus dat op zich was al moeilijk genoeg. Daarnaast moest het sportief ook nog kloppen. De 24 uren van Zolder was onze eerste grote test met de wagen en die verliep zonder grote problemen terwijl het BGDC seizoen mooi werd afgesloten met een derde plaats in klasse E. De seizoensopener van het huidige seizoen te Spa-Francorchamps was dan weer een shot in de roos met een klassewinst. We konden ons niet beter wensen. Dijon hebben we door organisatorische redenen moeten laten schieten dus hopen we een sterke prestatie te kunnen neerzetten op Zandvoort. Ik ben heel blij dat we daar nu met beide wagens staan, wat een mooie return is voor onze partners. Ik droom stilletjes van met het voltallige team op het podium te staan, dat zou de kers op de taart zijn." besluit Gunther nog.

De Zandvoort 200 gaat door op zondag 28 mei te Circuit Zandvoort en dit van 14u20 tot 17u40. Kwalificaties worden verreden op zaterdag van 17u10 tot 17u55.

Gedurende het hele weekend kan men aan de Heli Racing teamtent de racesimulator uittesten en zich wanen als een echte racepiloot. Wie waagt zijn kans?

De zon is gereserveerd en de toegang tot het evenement is gratis.

Heli Racing pressDit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belgian Gentlemen Drivers Club op donderdag 25 mei 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons