van der Horst

Benelux Open Races: Groupe Lemoine by M3M en Michael Mazuin Sport winnen op Circuit Zandvoort

Podium Benelux Open Races
Podium Benelux Open Races
De European Fun Cup 2024 kende dit weekend zijn tweede wedstrijd van het seizoen op Circuit Zandvoort en dat ter gelegenheid van de Benelux Open Races. Het programma was intens voor de 46 deelnemende teams, die naar de Nederlandse kust waren afgereisd.
  • Prospeed Competition
European Fun Cup tijdens de Benelux Open Races
European Fun Cup tijdens de Benelux Open Races
De debatten begonnen op zaterdag met een 4-uursrace waarbij de #424 Groupe Lemoine by M3M van Cédric Bollen, Fred Caprasse en Raphaël Bolle Debal de dubbel greep, met de pole en de overwinning! Van een rustige kustwandeling was echter totaal geen sprake, want er werd slechts op de meet over winst en verlies beslist, waarbij de #541 Michael Mazuin Sport van Louis Mazuin en Lucas Taelman, winnaar in de Fun-klasse, de geblokte vlag passeerde op slechts... 1,2 seconden van de winnaars!

Dat alles was de uitslag van 240 minuten hard racen! Als u bedenkt dat de #280 Milo Sens van Kevin Caprasse, Lorenzo Donniacuo en Simon Tourneur en de #446 Milo Compact Machinery van Edouard Chevalier, Timo Van Impe, Tristan Földesi en Benoit Dupont volgden op respectievelijk 5,7 en 6,5 seconden, dan begrijpt u hoe hard er geracet is. Het was de #415 Clubsport Racing van Koen De Wit, Matisse Lismont en Pieter Ooms die de top 5 compleet maakte, 17,2 seconden achter de winnaars!

In de diverse categorieën zag de strijd op Nederlandse bodem de #421 Vmax van Max Bruno, Jérôme Farinaux, Julien Livin en Jérémy Peclers de Pure-klasse winnen, terwijl in de Biplaces-gelederen de #365 Carpass LRE by Comtoyou, bestuurd door Philippe Denis, Quentin Denis, Gautier Engisch, Christian Gengoux en Philippe Reynens de zege op zak stak.

Wisselende weersomstandigheden tijdens de Benelux Open Races
Wisselende weersomstandigheden tijdens de Benelux Open Races
Op zondag waren het weer dezelfde troepen en dat voor een race van acht uur! Terwijl de #416 IFAE Financières W by SKR, in de handen van Evan Giltaire, aan het begin van de race het tempo aangaf, nam de #480 Milo Racing van Sébastien Kluyskens, Guillaume Mondron en Gilles Verleyen vanaf de tiende minuut de leiding over. Opnieuw wisselde de leiding regelmatig van eigenaar, met de #280 Milo Sens, de #541 Michael Mazuin Sport, de #446 Milo Compact Machinery en de #415 Clubsport in de hoofdrollen.

De #541 Michael Mazuin Sport, bestuurd door Louis Mazuin en Lucas Taelman, zette een reeks perfecte stints en goed beheerde pitstops neer om zo naar de top van het klassement te klimmen en de tweede overwinning van het seizoen te claimen, na de tweede afspraak in Mettet. De Cup-teams maakten de top 5 compleet, met de #480 Milo Racing van Kluyskens, Mondron en Verleyen die uiteindelijk de tweede plaats pakte, voor de #280 van K. Caprasse, Donniacuo en Tourneur, de #424 van de winnaars van de eerste dag Bollen, F. Caprasse en Bolle Debal, en de #446 van Chevalier, Van Impe, Földesi en Dupont.

Currus Racing pakte deze keer de hoogste trede van het podium in de categorie Pure, met de #521 getemd door Simon Duterme, Luke Pfeiffer en Julien Schein, terwijl de #356 Milo Drive4Fun van Emilien Allard, David Determe en Sébastien Jungen de strijd van de Biplaces won. Behhan Danhier (#219 CG Racing) pakte ook beide zeges in de Rookie-categorie.

Nu de eerste twee meetings van het seizoen voorbij zijn, trekt de European Fun Cup naar het circuit van Spa-Francorchamps voor het Franco Fun Festival, dat op 4 en 5 mei gepland staat. De traditionele generale repetitie voor de Hankook 25 Hours Fun Cup zal meer dan honderd Franse en Belgische teams aantrekken. Tijd voor actie!

Persbericht European Fun Cup  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons