van der Horst

Benelux Open Races: Kevin Caprasse wint zijn tweede Hankook Qualifying Trophy

Kevin Caprasse
Kevin Caprasse
Kevin Caprasse heeft, voor de tweede keer dit seizoen, de Hankook Qualifying Trophy op zijn naam geschreven in Zandvoort, decor van de vijfde afspraak van de VW Fun Cup powered by Hankook. De rijder van de #280 Socardenne by Milo komt zo op gelijke hoogte met Cédric Bollen, eveneens auteur van twee pole posities dit seizoen. Een quiz over de algemene autosportkennis gooide de waardeverhoudingen echter op hun kop, waardoor de #499 DRM Art Blanc Tourneur op zondag het peloton zal aanvoeren voor een race over acht uur.
Eén ding staat vast: de 38 teams ingeschreven in Zandvoort konden op zaterdagochtend niet wachten om er weer aan te beginnen. De kwalificatiesessie verliep vooraan bijzonder spannend, met minieme verschillen tussen de protagonisten voor de pole positie. De sessie werd lang gedomineerd door de #277 Allure Team, maar uiteindelijk eindigde de #280 Socardenne by Milo (Kevin Caprasse-Matteo Raspatelli-Logan Jadot) helemaal bovenaan dankzij een uitstekende chrono van Kevin Caprasse in 2:02.186. Hij deed twee tienden van een seconde beter dan de #2 DRM Autographe (Edouard Mondron-Gilles Smits-Frédéric Bouvy) en de #277 Allure Team van de leiders in het kampioenschap (Cédric Bollen-Gilles Debrus-Sébastien Kluyskens). De top 5 werd vervolledigd door de #426 Acome Racing (Martin Leburton-Gilles Piron-Pierre Piron) en de #299 DRM Coyote (Rodrigue Gillion-Nico Verdonck-Matthieu de Robiano).
 
DRM Art Blanc Tourneur - Fun Cup
DRM Art Blanc Tourneur - Fun Cup
Het klassement van de sessie werd helemaal omgegooid door het traditionele kwalificatiespel van de VW Fun Cup. Na een quiz met vijftien autosportvragen trok de #499 DRM Art Blanc Tourneur van Guillaume Mondron, Simon Tourneur en Emile de Dryver aan het langste eind. Het drietal start morgen op pole positie, voor de #289 Socardenne by Milo (Lorenzo Donniacuo-Tom Rensonnet-Benjamin Kaivers), die vanwege inhalen onder geel een drive through moet afwerken in de eerste drie ronden van de race, en de #277 Allure Team. De snelste auto op het asfalt moest genoegen nemen met de twaalfde startpositie.
 
In de Fun-categorie vertrekt de #422 Michaël Mazuin Sport (Michaël Mazuin-Damien Dupont) op pole positie, net voor de polesitter in Pure, de #255 van Sébastien Dorkel, Amine Zeghouani, Jean-Luc Vandormael en Hakim Ouassini. DRM Motorsport realiseerde een dubbelslag door ook de pole te veroveren in de Biplace-categorie, met de #365 Carpass LRE by DRM van Alexis Van de Poele, Jean-Luc Heymans, Edouard de Braekeleer en Gautier Engisch.
 
Morgen wordt er acht uur geracet in de Nederlandse duinen, met het startsein om 9.30u!

VW Fun CupSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in VW Fun Cup op zaterdag 14 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • St. Paul

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons