van der Horst

Benelux Open Races: podium voor Clubsport Racing, JUSI wint Evo2

Clubsport Racing - VW Fun Cup #114
Clubsport Racing - VW Fun Cup #114
Na een lange zomervakantie zijn de teams en rijders van de VW Fun Cup powered by Hankook vorig weekend aan het tweede deel van het seizoen begonnen. Op Circuit Zandvoort stond in een nazomers decor een wedstrijd van acht uur op het programma. JAC Motors (#44) werd met een vijfde plek algemeen het beste Vlaamse team, maar enkel Clubsport Racing en JUSI Racing konden eremetaal mee naar huis nemen.
De vijfde manche van de VW Fun Cup vergde bloed, zweet en tranen van JAC Motors. Niet alleen moest het team van Tom Calmeyn nog voor de start van het weekend op zoek naar een vervanger voor de geblesseerde Stéphane Perrin op de #269 SP Consulting, tot overmaat van ramp viel ook Hubert Bauthier (#44) tijdens een voorbereidende test uit met een gebroken pols. Benoit Visnovsky was de versterking op de #269, voor de andere auto werd in laatste instantie thuisrijder Robèr Romviel opgeroepen.

De #269 is het onschuldig slachtoffer van een aanrijding
De #269 is het onschuldig slachtoffer van een aanrijding
De race begon rampzalig voor de formatie uit Zaventem: al in de tweede ronde werd Visnovsky aangetikt in de Tarzanbocht, waardoor hij samen met Mathieu Detry en Sébastien Incardona gedoemd was tot een rol in de kelder van het klassement. De #44 vertrok net buiten de top 10, verloor een stuk van de voorbumper bij de aanrijding in de aanvangsfase, en kon door een mindere afstelling nooit echt meespelen voor de overwinning. Naar het einde toe begon het tij te keren, maar meer dan een vijfde plek zat er niet meer in.

Indrukwekkende inhaalrace voor Huygens, Battryn en Boonen

Ook bij Clubsport Racing kwam een aanrijding roet in het eten gooien. De #415 domineerde de Fun-categorie in de openingsronden, maar werd nadien gedwongen tot een inhaalrace. Een gebroken ophangingsdriehoek stond een podiumplek voor Johan Huygens, Marnik Battryn en Tom Boonen echter niet in de weg. Bovendien behoudt het drietal de leiding in het Fun-klassement, voor teams zonder Top Gun-rijder. De #114 eindigde ondanks een stop & go op de vierde plek in Pure (voor rijders met uitsluitend de VW Fun Cup als ervaring).

DRM Motorsport - VW Fun Cup #299
DRM Motorsport - VW Fun Cup #299
De beste auto van Clubsport Racing eindigde overigens één plek achter de #299 DRM Coyote, onder meer bestuurd door Nico Verdonck. De Brusselaar nam een kanonstart en klom op van de zesde naar de eerste plek in de openingsronde, om de volledige eerste stint mee te strijden voor de koppositie.

Vlamingen op het podium in Pure en Evo2

AC Motorsport - VW Fun Cup #281
AC Motorsport - VW Fun Cup #281
Eén Vlaamse rijder mocht wél proeven van de champagne op het Pure-podium. Geert Windels deelde de #281 AC Motorsport met teambaas Arnaud Quedé en de Fransman Benoit Arnaudet, met wie hij derde werd in zijn categorie. Sébastien Morel was er in Zandvoort niet bij, maar racet wel tijdens de twee afsluitende wedstrijden van 2019, in Zolder en Assen.

JUSI Racing versterkt dankzij een nieuwe overwinning zijn leidersplaats in het Evo2-klassement. Het werd een eenvoudige zege, dankzij het gebrek aan tegenstand. "Aan de fun verandert het weinig of niets, maar we zijn toch blij dat andere Evo2-wagens ons in Zolder komen uitdagen. Laat ze maar komen!" klonk het bij een strijdvaardige teambaas Jurgen Vermeulen.

De VW Fun Cup powered by Hankook bezoekt Circuit Zolder tijdens het weekend van 12 en 13 oktober. Op zaterdag staan de kwalificaties op het menu, een dag later wordt er opnieuw acht uur geracet.

Kijk HIER voor foto's Vlaamse teams

Foto's: Kronos Events - Letihon



Dit artikel werd gepubliceerd door Philippe De Roeck in VW Fun Cup op woensdag 18 september 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Benelux Open Races.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons