van der Horst

Benjamin Paque niet gespaard tijdens dubbele afspraak in Zandvoort

Benjamin Paque - CLRT
Benjamin Paque - CLRT
Voor de Porsche Mobil 1 Supercup stonden er op Circuit Zandvoort niet één, maar wel twee races op het programma. Dat betekende dat Benjamin Baque twee wedstrijden mocht afwerken in het kader van de erg populaire Grand Prix van Nederland. En het minste wat we kunnen zeggen is dat de jonge Belg ondervonden heeft hoe hard er het in dit competitieve veld aan toe kan gaan.
Het is bijna alsof het weekend nooit begonnen is”, vertelde Benjamin Paque zondagavond. “Tussen de vrije training en de finish van de tweede race was er geen gebrek aan tegenslagen. We hebben veel geleerd, maar ik betreur het aantal incidenten...
 
Tijdens de vrije training op vrijdag zat Benjamin achter het stuur van een Porsche die niet optimaal op de weg lag. Op een circuit met een zeer laag gripniveau zag de jonge Luikenaar zijn beste tijd geannuleerd worden wegens het overschrijden van de track limits, waardoor hij op de 22ste plaats eindigde, maar met een potentieel dat vergelijkbaar was met dat van zijn teamgenoot bij Franse CLRT-team, de Fransman Dorian Boccolacci. 
 
De ingenieurs van het team en ik waren redelijk optimistisch over de kwalificatie, vooral omdat we omwille van de twee races op Zandvoort tijdens de kwalificatie van een derde set banden konden gebruik maken”, legt Benjamin uit. “Met de eerste set besloten we te testen om te zien wat er verbeterd kon worden. Het regende, maar er was ongelooflijk veel grip... grip die volledig verdween toen het circuit begon op te drogen! Daardoor waren mijn tweede en derde ronde uiteindelijk het snelst! In mijn vierde ronde, de beste, werd ik gehinderd door een concurrent die uit de grindbak kwam. Het resultaat was een veertiende startplaats, hoewel de top 10 binnen handbereik was en dat in wel erg complexe omstandigheden...
 
Benjamin diende dus in het hart van het veld te starten, zowel zaterdag als zondag en hij zou ondervinden hoe viriel er in de Porsche Mobil 1 Supercup gereden wordt!
 
In de eerste race nam ik een goede start en lag meteen twaalfde, maar bij het aanremmen van de eerste bocht was het erg druk en viel ik naar een vijftiende plek terug. Na een neutralisatie werd ik brutaal door Simone Iaquinta aangereden, waardoor de uitlaat en de bumper beschadigd raakten. Halverwege de race haakten mijn teamgenoot Boccolacci en Harry King in elkaar, die laatste kwam voor mij terecht en ik heb geprobeerd om zijn wagen te ontwijken, waardoor ik rondging. Resultaat: een 22ste plaats en een zevende stek bij de rookies.”
 
Bis repetita op zondag, met Benjamin Paque die als dertiende startte, goed wegraakte en nu de buitenkant van de eerste bocht koos, waar het weer tot een opstopping kwam. Net als een dag eerder gaf Iaquinta weer blijk van de nodige agressiviteit, waarbij hij Paque opnieuw achteraan aanreed. De rijder van CLRT kwam terug tot de veertiende plaats, waarna hij Gustav Burton aanviel, weer met duw- en trekwerk, waarna Jaap Van Lagen ook hard uit de hoek kwam om zijn plek te verdedigen! Resultaat: vijftiende algemeen en vijfde bij de rookies.
 
Het is duidelijk dat de Porsche Mobil 1 Supercup geen competitie voor koorknapen is”, analyseert Benjamin. “Maar op Zandvoort waren sommige rijders volgens iets te enthousiast. In totaal werd ik zes keer aangereden in twee races! Ik ben nu op weg naar de finale op het Autodromo di Monza, waar ik onlangs heb kunnen testen in samenwerking met het AUGUST by NGT-team. Het is een circuit waar ik nog nooit heb geracet, maar ik geniet er echt van. En als er hard geremd moet worden, weet ik zeker dat je ook voorzichtig moet zijn om de klappen te pareren...

Benjamin Paque Press



  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons