van der Horst

Benoit Allart alsnog uitgeroepen tot winnaar in Spa

Benoit Allart - Skoda Fabia R5
Benoit Allart - Skoda Fabia R5
Het hing in de lucht en is nu geofficialiseerd. Cédric Cherain wordt uit de uitslag van de Spa Rally, de tweede BK-manche, geschrapt omwille van het gebruik van niet-conforme banden. Zo wint Benoit Allart zijn allereerste BK-wedstrijd.
Meteen na de Spa Rally werd duidelijk dat de tweede BK-manche nog een staartje zou krijgen. Kort voor het einde van de wedstrijd werd een klacht ingediend tegen Cédric Cherain, Armand Fumal en ook Pieter-Jan Maeyaert voor het gebruik van niet-reglementaire banden. De klacht werd onontvankelijk verklaard maar de RACB nam de banden toch onder de loep.

Niets aan de hand, meenden de gebruikers van de besproken Pirelli's. De banden zijn ontwikkeld voor het WRC en waren gehomologeerd. Ze werden echter niet opgenomen in het BK-reglement, waardoor de sportcommissarissen zich genoodzaakt zagen om onder meer eindwinnaar Cherain uit koers te schrappen.

Op die manier wint Benoit Allart (Skoda Fabia R5) dus zijn eerste BK-wedstrijd en wist hij zijn crash in de Haspengouw helemaal weg. Vincent Verschueren wordt tweede in zijn Skoda Fabia R5 en is dus nog net iets steviger leider in de BK-tussenstand. Omdat ook Armand Fumal geschrapt werd uit het klassement schuift Frédéric Bouvy zelfs twee plaatsen op in de stand en komt hij op het eindpodium terecht in zijn Porsche 997.

Foto: RIPDit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Belgian Rally Championship op donderdag 23 maart 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Spa Rally.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons