van der Horst

Bentley Continental GT3 maakt racedebuut bij 12u van Abu Dhabi

Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
De Bentley Continental GT3 zal voor het eerst ingezet worden bij de 12 uren van Abu Dhabi in december. Het is de eerste maal sinds de 24 uren van Le Mans 2003 dat het prestigieuze Britse merk terug aan de start staat van een race. Na een demonstratie tijdens het Goodwood Festival werd er begonnen aan een intensief testprogramma op verschillende circuits in Europa. Volgend jaar zal de wagen die gerund wordt door M-Sport een fabrieksprogramma afwerken in de Blancpain Endurance Series.
De Continental GT3 voldeed tijdens de testen die deze zomer plaats vonden volledig aan de verwachtingen, de wagen toonde zich zowel performant als betrouwbaar onder alle omstandigheden.  Na 3000km afgelegd te hebben is de wagen klaar om aan een eerste race deel te nemen, dat debuut vindt dus plaats tijdens de 12 uren van Abu Dhabi op 13 december, een wedstrijd die feitelijk bestaat uit twee delen van zes uren.  Zonder restricties, gezien er  nog geen BOP evaluatie test is afgelegd, haalt men momenteel 600 pK uit de vier liter twin turbo V8.  Technical partner M-Sport Ltd zal onder de naam van Team M-Sport Bentley instaan voor het inzetten van de wagen zowel in Abu Dhabi als volgend jaar in de BES.

Foto: Bentley CompanyDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op donderdag 26 september 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Gulf 12 Hours.
  • Shopa

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons