van der Horst

Bentley presenteert derde generatie Continental GT - Basis voor nieuwe GT3

Bentley Continental GT
Bentley Continental GT
Bentley heeft alle details een beelden vrijgegeven van de laatste generatie van de Bentley Continental GT. De luxueuze Britse bolide is ondertussen aan zijn derde incarnatie toe en sinds enkele jaren is Bentley zoals geweten met het model ook actief in de GT3-wereld, met landgenoot Maxime Soulet als fabriekspiloot. De wagen zal ook als basis dienen voor de nieuwe GT3 van de Britse constructeur. Verwacht wordt dat de nieuwe Continental GT3 weldra de eerste testkilometers zal afwerken, alvorens de eerste competitie optredens volgen in 2019.
Bentley Continental GT
Bentley Continental GT
De nieuwe Bentley Continental GT vertrouwt nog steeds op de 6 liter biturbo W12-motor van VAG. De krachtbron huisvest nu 635 paarden, goed voor een spurt naar honderd in 3,7 tellen en een top van 333 km/u. De nieuwe uitvoering van de Continental GT krijgt bovendien een achttraps automaat met dubbele koppeling, waarbij de zevende en achtste versnelling louter dienen om te cruisen. Nieuw is ook een vierwielaandrijving die de klassieke 40/60-verdeling in de ban doet. Standaard gaat het gros van de kracht naar de achteras, waarbij op basis van de omstandigheden vermogen naar de voorwielen wordt gestuurd. In het totaal werd er overigens 80 kilogram bespaard ten opzichte van het gewicht van de voorganger.

Bentley bevestigde niet of het werkt aan een GT3-variant op basis van de nieuwe Continental, maar wie tussen de lijnen leest weet al lang dat het geval is. De productieversie wordt in wereldpremière getoond op he autosalon van Frankfurt dat plaatsvindt van 12 tot en met 24 september.

Foto's: BentleySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Varia op donderdag 31 augustus 2017.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons