van der Horst

Bentley stopt IGTC-programma in 2020 - UPDATE

Maxime Soulet - Bentley Continental GT3
Maxime Soulet - Bentley Continental GT3
De twee officiële Bentley Continental GT3's zullen dit seizoen niet meer racen in de Intercontinental GT Challenge, het officieuze wereldkampioenschap voor GT-wagens. Het fabrieksprogramma wordt omwille van de logistieke en financiële gevolgen van de coronacrisis minstens een jaar geschrapt. De focus in 2020 ligt volledig bij de klantenteams.
Maxime Soulet
Maxime Soulet
Maxime Soulet won begin februari nog de 12 Uur van Bathurst, maar de leider in het kampioenschap - samen met Jules Gounon en Jordan Pepper - zal die positie niet kunnen verdedigen. Niet alleen de financiële gevolgen van de Covid 19-pandemie, maar ook de beperkingen en onzekerheden voor internationaal luchttransport hebben de Britse constructeur tot die beslissing gedwongen. Ook de annulatie van de 10 Uur van Suzuka, een belangrijke afspraak voor Bentley, heeft meegespeeld in de keuze.

Maxime Soulet, Jules Gounon en Jordan Pepper
Maxime Soulet, Jules Gounon en Jordan Pepper
Bentley plant wel nog altijd een deelname aan de komende 24 Uur van Spa, maar dan wel met klantenteams als K-PAX Racing. De Brusselse fabrieksrijder vormt daar een team met Jules Gounon en Rodrigo Baptista. Het Amerikaanse team heeft echter aangegeven aan Sportscar365 zelf met logistieke zorgen te zitten, aangezien de meeste teamleden moeten overkomen uit de Verenigde Staten. Het is niet zeker dat de vandaag geldende reisbeperkingen op tijd zullen worden teruggeschroefd om een deelname aan de GT World Challenge Europe, en dus ook de Belgische etmaalrace, toe te laten.

M-Sport, het fabrieksteam van Bentley, maakt volgend jaar mogelijk wel zijn terugkeer naar de IGTC, maar die knoop wordt op een later moment doorgehakt.

UPDATE

Mogelijk staat M-Sport wel aan de start van de 24 Hours of Spa, maar dan wel als privéteam, met dezelfde steun van het moederhuis als alle andere klantenteams van het merk.

Foto's: Intercontinental GT Challenge, GT World Challenge America, Bentley MotorsportDit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op vrijdag 5 juni 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons