van der Horst

Bentley Team HTP maakt eerste negen rijders bekend

Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
Bentley Team HTP - Bentley Continental GT3
Bentley Team HTP heeft vandaag de eerste negen namen vrijgeven van de rijders die dit seizoen op een Bentley Continental GT3 van het Duitse team in actie zullen komen. Opmerkelijk is de aandacht voor jong talent, binnen het HTP Motorsport programma werd dan ook een “Bentley Junior Team” opgericht. Het team zal echter voornamelijk gedragen worden door kleppers als Jeroen Bleekemolen, Lance David Arnold, Christian Menzel en uiteraard Bentley fabrieksrijder Maximilian Buhk, die voor het vierde opeenvolgende seizoen voor HTP in actie komt.
Bleekemolen was vorig seizoen nog een van de grootste uitdagers van het team in de Blancpain Sprint Series, de Nederlander gaf het Oostenrijkse Grasser Racing Team (en Hari Proczyk) vleugels en was tot in de laatste race in de running voor de titel, die uiteindelijk naar HTP-rijder Maxi Götz ging. Terwijl Götz inmiddels een DTM-stuur bij Mercedes kreeg aangeboden, haalde HTP voormalig (?) AMG fabrieksrijder Lance David Arnold binnen. Ook Christian Menzel valt niet te onderschatten; de Duitser is een Nürburgring Nordschleife en Porsche-expert en werd vorig jaar nog tweede in de 24 uren van de Groene Hel. Harold Primat blijft aan bij het team en richt zich weer op de Blancpain Endurance Series. 
 
Bentley Team HTP
Bentley Team HTP
Bij de juniors valt de aanwezigheid van twee voormalige WRT-rijders te noteren. Zowel BSS Silver Cup winnaar Vincent Abril als Fabian Hamprecht maken namelijk de overstap. Clemens Schmid verdiende tot dusver dan weer zijn strepen in de Porsche GT3 Cup Challenge Middle East (kampioen 2013). Tot slot keert Luca Stolz terug nadat hij in 2014 zijn eerste podiumplekken wist te scoren bij HTP.
 
HTP Motorsport komt dit seizoen in actie in de zowel de Blancpain Sprint als Endurance Series, en de ADAC GT Masters, voorts staat ook een deelname aan de 24 uren van de Nürburgring op het programma. De overige rijders en de samenstelling van de line-ups zullen later bekend gemaakt worden.

Foto: HTP & PvS



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op woensdag 18 februari 2015.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons