van der Horst

Bentley toont livery voor 2017, met knipoog naar Australië

Bentley Continental GT3
Bentley Continental GT3
Bentley Motorsport heeft voor aanvang van de Bathurst 12 Hour zijn kleurenstelling voor het seizoen 2017 onthuld. Net als vorig jaar, is het ontwerp dat de officieel ondersteunde wagens dit jaar zullen dragen, in onder meer de Blancpain GT Series, eerder een evolutie van het vorige ontwerp dan een volledig nieuw patroon. Nog steeds overheerst wit, maar ditmaal zijn de British Racing Green-tinten iets prominenter aanwezig. Ook is de Union Jack nog altijd duidelijk herkenbaar, al voegt Bentley voor specifieke wedstrijden ook leuke details toe...
Achtervleugel Bentley Continental GT3 Bathurst 12H 2016
Achtervleugel Bentley Continental GT3 Bathurst 12H 2016
Die details zien we bijvoorbeeld al bij de Bathurst 12 Hour deze week. De Bathurst 12 Hour is de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen op de agenda van Bentley en om de overstap naar Down Under te vieren, zal het deze week rijden met de afbeelding van een kangoeroe op de zijflappen van de achtervleugel. "De extra stickers aan de voorkant accentueren de brede wielkasten van de Continental alsook de dominante look en de groene achterkant is een duidelijke verwijzing naar de Bentley's uit het verleden", aldus Bentley motorsportbaas Brian Gush.

Bentley Team M-Sport doet het dit jaar met onze landgenoot Maxime Soulet, Andy Soucek en Vincent Abril. De andere wagen krijgt doorgaans de sporen van de Britten Steven Kane, Guy Smith en de recent aangekondigde Oliver Jarvis, die overstapt van VAG-zustermerk Audi na bijna een decennium in LMP1 en alzo onze landgenoot Wolfgang Reip wipte.

Foto's: BentleySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Circuit Internationaal op vrijdag 3 februari 2017.
  • LTF

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons