van der Horst

Berlijn 1: Oliver Rowland en André Lotterer toppen de vrije trainingen

Oliver Rowland - Mahindra Racing
Oliver Rowland - Mahindra Racing
Het was vroeg opstaan voor de piloten voor de trainingen van de Berlin E-Prix. Al om 7:15 uur stond de eerste sessie op het programma, waar Oliver Rowland met zijn Mahindra de snelste tijd op de tabellen zette, voor Lucas di Grassi (ROKiT Venturi) en Stoffel Vandoorne (Mercedes). Dat terwijl André Lotterer (Porsche) de beste tijd had voor Edoardo Mortara (ROKiT Venturi) en Sébastien Buemi (Nissan e.Dams) in de tweede sessie.
Onder een stralende zon mochten de piloten de betonnen baan van de Tempelhof luchthaven betreden. Over het algemeen verliep de eerste sessie zeer gemoedelijk, met een occasionele verremming in de laatste haarspeldbocht van de DS Techeetah's na. Wel waren de wagens gewaagd aan elkaar, gezien de top zes binnen een tiende van een seconde zat. Dat was niet meer het geval tijdens de tweede vrije training, waar Lotterer alleen Mortara en Buemi dicht zag naderen.

Voor Vandoorne verliepen de sessies over het algemeen goed. De eerste reed de Rumbekenaar naar een solide derde plaats en eindigde als tiende tijdens de tweede met net geen drie tienden achterstand. Dit geeft al een goede indicatie dat onze landgenoot klaar is voor de kwalificaties, die om 10:40 uur van start gaan.

Foto: Mahindra Racing



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op zaterdag 14 mei 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 1.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons