van der Horst

Berlijn 2: DS Techeetah op eerste lijn, Belgen niet voorin

Polesitter Jean-Eric Vergne en Antonio Felix da Costa
Polesitter Jean-Eric Vergne en Antonio Felix da Costa
Jean-Eric Vergne en Félix Antonio Da Costa starten zondagavond op de eerste rij in de negende ronde van het Formule E-kampioenschap in Berlijn. De Belgen konden hun sterke kwalificatie van gisteren niet herhalen en haalden Super Pole niet.
Na de kwalificatie stonden twee rijders bovenaan met een ex aequo. Jean Eric Vergne (DS Techeetah) en Oliver Rowland (Nissan) klokten exact dezelfde tijd en plaatsen zich zo zorgeloos voor Super Pole. Zij kregen ook hun teamgenoten Da Costa en Sébastien Buemi mee in Super Pole. WK-leider Da Costa redde wel maar net een plaatsje in Super Pole met een zesde tijd.

Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Oliver Rowland - Nissan e.Dams
Daarin blonk hij wel uit met een sterke ronde die niet meer verbeterd zou worden, tot Vergne als allerlaatste starter alsnog over de Portugees sprong en vanop pole position mag starten op de Berlijnse luchthaven. Op de tweede rij staan beide Nissans. Rowland versloeg maar net zijn teamgenoot Buemi. Op rij drie staan Nick De Vries (Mercedes) en Felipe Massa (Venturi) die verbaasde met een vierde stek na de kwalificaties. 

Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Maximilian Günther - BMW i Andretti Motorsport
Lucas Di Grassi (Audi) start pas als elfde. De winnaar van gisteren, Maximilian Günther (BMW), verging het nog erger. Hij raakte niet verder dan de 21ste plaats.

De Belgen kenden een moeilijke middag. Jérome D'Ambrosio (Mahindra) kwam dicht bij een stek in Super Pole maar moest uiteindelijk vrede nemen met een negende stek. Stoffel Vandoorne (Mercedes) kon zijn pech van gisteren niet doorspoelen met een sterke prestatie. De Rumbekenaar start vanavond vanop de twintigste plaats en staat voor een zware opdracht wil hij in de punten raken.

Foto: Formule ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Formule E op zondag 9 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 2.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons