van der Horst

Berlijn 2: Günther knoopt aan met zege - Vandoorne uitgeteld

Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Jean-Éric Vergne - DS Techeetah
Maximalian Günther schreef in Berlijn manche 8 van het Formule E-seizoen 2020 op zijn naam. Stoffel Vandoorne moest opgeven na een goede start op de luchthaven van Tempelhof. Jérome D'Ambrosio redde de Belgische meubelen met een zevende plaats.
  • Heinz Performance
De wedstrijd begon met een splijtende start van Jean-Eric Vergne (DS Techeetah), terwijl Jérome D'Ambrosio (Mahindra) naar de tweede positie schoof. Die moest hij al snel opnieuw afgeven aan Maximilian Günther in zijn BMW. Stoffel Vandoorne (Mercedes) zakte naar zes in een poging snel op te rukken. Hij ging wel snel de tweede Mahindra voorbij waardoor Vandoorne zijn plaats terug innam, ten koste van Alex Lynn. Na een kwartier koers moest het peloton achter de gele vlag na een crash waar Jani Neel (Porsche) in betrokken was, in de achtergrond. Ondertussen viel ook Lucas Di Grassi (Audi) weg na een tik van Felipe Massa (Venturi).

Na de herstart regende het 'extra boosts', maar daar deed Stoffel Vandoorne niet aan mee. Slim, tot hij uit koers viel. Vooraan kwam Günther Vergne pesten, zonder succes. Ondertussen zakte onze enige Belg in koers naar plaats vijf. In het slot ging Günther alsnog voorbij Vergne, die zich in zijn jacht op de BMW verkeek op Robin Frijns (Virgin) en zo Antonio Félix Da Costa achter zich kreeg. Frijns pakte zelfs bijna de zege, maar strandde op een zucht van winst. De BMW-rijder pakte zijn tweede zege. Vergne liet Da Costa de derde stek niet, maar de Portugees doet weer een zaakje in het kampioenschap met onder meer Di Grassi ver achter zich en de opgave van Vandoorne. André Lotterer pakte de vijfde plaats voor Porsche, voor Oliver Rowland in de Nissan en een strijdvaardige D'Ambrosio op P7. Di Grassi werd achtste.

Foto: Fia formula eSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in Formule E op zaterdag 8 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 2.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons