van der Horst

Berlijn: Buemi wint en nadert tot op één punt van de Grassi

Sebastian Buemi - Renault e.dams
Sebastian Buemi - Renault e.dams
Sébastien Buemi (Renault e.dams) heeft de e.Prix van Berlijn gewonnen en nadert daardoor in de tussenstand van het kampioenschap tot op een punt van de leider Lucas di Grassi (Abt Audi Sport), die in Duitsland derde werd. De tweede plaats ging naar Daniel Abt, de tweede rijder van het team Abt Audi Sport. Jérome d’Ambrosio (Dragon Racing) moest achteraan de grid starten vanwege een incorrecte bandendruk bij de kwalificatie en eindigde de race als zestiende op drie ronden van de winnaar.
e.Prix Berlijn
e.Prix Berlijn
De startorde werd na de kwalificatie overhoop gegooid nadat de organisatie vier wagens naar achteraan de grid verwees voor een foutieve bandenspanning. Beide Mahindra rijders Bruno Senna en Nick Heidfeld, Stephane Sarrazin (Venturi) alsook Jérome d’Ambrosio moesten achteraan de grid starten. Jean-Éric Vergne (DS Virgin Racing) nam bij de start van de race de leiding en probeerde een kloof te slaan op achtervolger Buemi, maar hij verbruikte daadoor heel wat energie. Sarrazin moest het kalmer aan doen en zo kon de Zwitser al snel terugkomen en de leiding overnemen. Vergne zou nog zijn voorvleugel beschadigen en zo terugvallen tot de vijfde plaats.

Podium e.Prix Berlijn
Podium e.Prix Berlijn
Ondertussen rukten de Abt Audi Sport rijders op, Abt nam de tweede plaats in en di Grassi kon door zijn pitstop zo lang mogelijk uit te stellen opklimmen naar de derde plaats. Niettegenstaande zijn inspanningen kon de Braziliaan zijn Duitse ploegmaat niet meer bijhalen. Nicolas Prost (Renault e.dams) werd vierde voor Vergne. Nederlander Robin Frijns (Andretti) pakte de zesde plaats, hij werd gevolgd door Nick Heidfeld (Mahindra Racing), Mike Conway (Venturi), Simona de Silvestro (Andretti) en Stéphane Sarrazin (Venturi). Loic Duval (Dragon Racing) ging op het einde van de race nog de muur in en zorgde zo nog voor een safety car procedure. Sam Bird (DS Virgin Racing) moest de race verlaten omdat zijn wagen volgens de racedirectie te beschadigd was om verder te rijden.

Foto's: FIA Formula E
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Formule E op zaterdag 21 mei 2016.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons