van der Horst

Berlijn 3: Antonio Félix da Costa topt tweede vrije training

Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Antonio Félix da Costa - DS Techeetah
Tijdens de tweede vrije training op het nieuwbakken Tempelhof Circuit is het regerend kampioen Antonio Félix da Costa die de snelste tijd op de tabellen zette. De Portugees noteerde een 1:15.653 met zijn DS Techeetah en bleef 34 duizendsten voor op Nyck de Vries (Mercedes) en Sébastien Buemi (Nissan) eindigde op een tiende van een seconde.
Iemand die het nieuwe circuit nog niet helemaal onder de knie heeft is Jean-Éric Vergne. Gisteren tijdens de persconferentie verklaarde hij al dat hij getraind had op het nieuwe tracé in de simulator, maar na de intense week alles al vergeten was. Hoewel hij meer fan is van dit soort circuits, zal het er toch moeten uitkomen. Zijn teamgenoot Félix da Costa wist weer zijn kunnen te tonen door de snelste tijd in de laatste sector te verzekeren, waar hij een tiende sneller was op de eerstvolgende snelste tijd.

In tegenstelling tot de eerste sessie, liep het nu beter voor Stoffel Vandoorne. De Rumbekenaar zette een vijfde tijd neer met twee tienden achterstand op de Portugees, wat hem vertrouwen kan geven voor de kwalificaties om 14:15 uur. Dat is nog niet het geval bij Jérôme D'Ambrosio. Waar de Etterbekenaar nog schitterde vorig weekend op het originele tracé, blijft hij moeite hebben met deze lay-out. Hij besloot deze sessie op een veertiende plek.

Foto: Formula ESchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Formule E op woensdag 12 augustus 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Berlijn 3.
  • Powercars

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons